Το Δημοτικό σχολείο Κάμπου, έργο του αείμνηστου Γεωργίου Ζυμαράκη

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.gr 

Το Δημοτικό σχολείο Κάμπου, έργο του Γεωργίου Ζυμαρακη
Θα μπορούσε να είναι η φαντασίωση ενός παιδιού ή η αποτύπωση του, όταν του ζητήθηκε να ζωγραφίσει το Σχολείο και τη γειτονιά του Σχολείου μας..
Κι όμως είναι το έργο ενός πολύ σημαντικού καλλιτέχνη, που έζησε, μεγάλωσε κι αγάπησε τον τόπο μας, του Γιώργου Ζυμαράκη, που από σήμερα δεν είναι πια κοντά μας.
Το συγκεκριμένο έργο, το χαρακτηρίζει η απλότητα συνάμα με την περιεκτικότητα των εικόνων και των προσώπων, η φυσικότητα και η ομορφιά των χρωμάτων καθώς και η απίστευτη συμπερίληψη στοιχείων της περιφέρειας του Κάμπου( θυμιανούσικη πέτρα, αρχοντικά, μαγκανοπήγαδα, περιβόλια, ο Άγιος Γιώργης, ο λόφος στο βάθος του Αγίου Κων/νου, το εργοστάσιο της ΔΕΗ..). Στη μέση δεσπόζει το κυρίαρχο για μας Δημοτικό Σχολείο. Μια μάνα στην καγκελόπορτα, παιδιά που γυμνάζονται κι άλλα που χορεύουν. Μια στάση λεωφορείου που κάποιοι υπομονετικά καρτερούν και ένα χαριτωμένο ,αλλά αναξιοποίητο σήμερα ,περίπτερο ..
Πόσο μας συγκίνησε σήμερα με την αφορμή της αναγγελίας της αποχώρησης του καλλιτέχνη, η αξία που είχε προσδώσει στο χώρο μας και η ανάδειξη τόσων πολύ χαρακτηριστικών στοιχείων ,στο έργο του.
Ευχαριστούμε τα ανήψια του, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και Παντελή Ζούρα, που μας έστειλαν φωτογραφία από το συγκεκριμένο πίνακα , τον οποίο κι εμείς θα αναρτήσουμε προς τιμήν του καλλιτέχνη στο γραφείο του Σχολείου μας, παρέα με άλλα έργα του..

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon