Συνάντηση με τον παγκόσμιο Πρωταθλητή

Τη Μόσχα επισκέφτηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), προσκεκλημένος από τη ρωσική βουλή (Δούμα).

Είχε συναντήσεις με τους Αντιπροέδρους της Δούμα κ. Πιοτρ Τολστόι (φωτο κάτω) και κ. Ιρίνα Γιαραβάια. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας της ελληνικής Βουλής και της κρατικής Δούμα, καθώς και θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, καθώς και με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ.

Ο βουλευτής συναντήθηκε επίσης με πολιτικούς ηγέτες της χώρας, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας κ. Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (φωτο κάτω).

Την επομένη μέρα της επίσκεψής του, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο με την ευκαιρία των δέκα χρόνων της πατριαρχίας του.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ (κεντρική φωτο), με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το μείζον εκκλησιαστικό ζήτημα που έχει προκύψει ανάμεσα στην Εκκλησία της Ρωσίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: