Διαγωνισμός Φωτογραφίας με στόχο την ανάδειξη του Κάστρου της Χίου & του παραδοσιακού οικισμού

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές




Η Ε.Ο.Δ το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος διοργανώνει ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας και προσκαλεί φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να στείλουν φωτογραφίες με θέμα:

Τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κάστρου της Χίου και του παραδοσιακού οικισμού του, φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα αξιοθέατα, τα τοπία/φύση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την καθημερινότητα.

 Στόχος αποτελεί το να αναδειχθεί το Κάστρο της Χίου και ο παραδοσιακός οικισμός.

 

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2021 και θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε χώρο εντός του Κάστρου, τον Αύγουστο ή μεταγενέστερα, σύμφωνα πάντα με τις επιδημιολογικές συνθήκες για τον COVID-19.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την εθελοντική μας ομάδα για προβολή του Κάστρου της Χίου και σε ενέργειες για την ανάδειξη του, με αναφορά πάντα στο όνομα του κάθε φωτογράφου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση φωτογραφίας είναι Δωρεάν.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής: 25/7/2021

Θα δοθούν συνολικά τρία βραβεία για τα οποία θα αποφασίσει κριτική επιτροπή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα βραβεία και την κριτική επιτροπή θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6985083952 (Δέσποινα)

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Θέμα φωτογραφιών: Αναζητούμε λήψεις με δημιουργική προσέγγιση, που αποτυπώνουν τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κάστρου της Χίου και του οικισμού του, αναδεικνύουν τα αξιοθέατατα τοπία/φύση, την ιστορία, την αρχιτεκτονικήτην καθημερινότητα.
 • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τραβηγμένες από εσάς.
 • Αριθμός φωτογραφιών: Μέχρι 4 φωτογραφίες εντός του γενικότερου θέματος που περιγράφεται παραπάνω.
 • Επεξεργασία:

Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η χρωματική επεξεργασία, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης και οι λοιπές επεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική της φωτογραφίας. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση / κολάζ), ο μερικός αποχρωματισμός (splash) της εικόνας, η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark). Αποφύγετε υπερβολές όπως το ακραίο clarity. Προσπαθήστε να αναδείξετε τα όμορφα στοιχεία των λήψεων σας με αληθοφάνεια.

 • Ποιότητα φωτογραφίας: Μέγεθος αρχείου φωτογραφίας μεγαλύτερο από 2ΜΒ με ανάλυση 150-300 dpi
 • Είδος αρχείου: Ψηφιακή μορφή, (αρχείο JPG ή Tiff)
 • Μετονομασία αρχείων με το ονοματεπώνυμο σας σε λατινικούς χαρακτήρες με αύξων αριθμό (π.χ ethelontikiomada 01.jpg, ethelontikiomada 02.jpg, ethelontikiomada 03.jpg ….κ.ο.κ)
 • Αποστολή φωτογραφιών με email ή wetransfer στο:

kastrochiou2021@gmail.com

 

Κείμενο email: Στο κείμενο του email θα πρέπει να αναφέρεται το:

 • Ονοματεπώνυμο του φωτογράφου
 • Ο αριθμός φωτογραφιών που αποστέλλονται
 • Τίτλος email: Φωτογραφικός διαγωνισμός για το Κάστρο της Χίου
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας



Please follow and like us:
fb-share-icon