ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Θλίψη και οργή για τον θάνατο του 43χρονου-Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το κλείσιμο των νοσοκομείων και την υποβάθμιση του ΕΣΥ

   Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Χρυσούλη.

Θλίψη και οργή μας γεμίζει ο άδικος θάνατος του 43χρονου αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Χρυσούλη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους συναδέρφους του.

Ο συμπολίτης μας, το πιθανότερο να είχε σωθεί αν το ασθενοφόρο της Αμανής είχε οδηγό και τον μετέφερνε έγκαιρα στο νοσοκομείο της Χίου.

Δυστυχώς η εγκατάλειψη, η αδιαφορία, οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία, έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως για το νησί μας είναι τα χωριά της Αμανής που βρίσκονται μακριά από την πόλη.

Για την θέση του οδηγού στο συγκεκριμένο ασθενοφόρο της Βολισσού το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια, και ξεκινά από το γεγονός ότι είναι ιδιωτική δωρεά. Η έλλειψη πρωτοβουλιών και διάφορες ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν αφήσει το ασθενοφόρο δίχως οδηγό, και την Αμανή χωρίς επαρκή υγειονομική προστασία.

Πρέπει επιτέλους να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για να αποκτήσει οδηγό το ασθενοφόρο, ώστε να μπορεί να μεταφέρει έγκαιρα τους ασθενείς στο νοσοκομείο. Επίσης ένα κέντρο υγείας στην Αμανή, είναι απαραίτητο.

Το τραγικό αυτό συμβάν μας θυμίζει ότι, η δημόσια υγεία χρειάζεται κρατική στήριξη, αναβάθμιση, στελέχωση, και οικονομική ενίσχυση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει το κλείσιμο των νοσοκομείων και την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Με τέτοια πολιτική αντίληψη δεν μπορούμε καθόλου να αισιοδοξούμε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού μας.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, υποστήριξη και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, για να υπάρξει υγειονομική προστασία σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ακόμα και στις πιο απόμακρες περιοχές.Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: