Κανείς να μη δεχτεί  να υπερκαλύπτει κενά και θέσεις που δεν είναι στα καθήκοντά του

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Τη στιγμή που η κατάσταση μέσα στα σχολεία συνεχίζει να γίνεται αφόρητη για τους συναδέλφους και μαθητές λόγω της πανδημίας και της μη κάλυψης των κενών covid από προσωπικό, συνεχίζουν να φτάνουν περιπτώσεις στο Σύλλογό μας με αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων των συναδέλφων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Δεν φτάνει που με ευθύνη της κυβέρνησης η πορεία της πανδημίας έχει αφεθεί στην τύχη της και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι νοσούν, που η ακρίβεια ειδικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους χτυπάει κόκκινο, όσοι μένουν στο σχολείο αναγκάζονται με πολύ χειρότερους όρους να σηκώσουν το βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας με πιέσεις της Διεύθυνσης αλλά και κάποιων διευθυντών/προϊσταμένων με επίκληση στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία των εκπαιδευτικών, προκειμένου «να μη φανεί το πρόβλημα».

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, οι συνάδελφοι που βγαίνουν σε άδεια, είτε ειδικού σκοπού λόγω covid, είτε οποιαδήποτε άλλη άδεια, θα έχουν και τύψεις για το τι “αφήνουν πίσω” αφού οι συνέπειες των κενών μιας μακρόχρονης αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής πλέον είναι παραπάνω από ορατές μέσα στα σχολεία. Παράλληλα, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η παραπάνω άδεια covid των αναπληρωτών κόβεται από την ήδη περιορισμένη αναρρωτική άδεια που δικαιούνται.

Να σταματήσει τώρα το σχολείο να βασίζεται στην καλή θέληση των συναδέλφων, που καλύπτουν κάθε είδους κενά μέσα στα σχολεία με “την ψυχή στο στόμα”, στηρίζοντας αδιάκοπα τους μαθητές τους. Φτάνει πια! Είναι απαράδεκτο και δεν θα ανεχτούμε άλλο μια τέτοια κατάσταση!

Κανείς μόνος! Τώρα είναι η ώρα για να υψώσουμε τη φωνή. Όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε τέτοια θέση να μην φοβηθούν και να ενημερώνουν το Σωματείο.

Καλούμε τους γονείς και την τοπική κοινωνία συμπαραστάτες στον αγώνα των εκπαιδευτικών για σχολεία χώρους μάθησης, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης και όχι παιδοφυλαχτηρια.

 

– Κανείς συνάδελφος να μη δεχτεί  να υπερκαλύπτει κενά και θέσεις που δεν είναι στα καθήκοντά του.

–  Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

 

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου  «O Αδαμάντιος Κοραής»

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                    ο Γ. Γραμματέας

Αγγελική Σκουφάλου                                Κωνσταντίνος ΠουλιανόςPlease follow and like us:
fb-share-icon