ΧΙΟΣ: Μαζικά κρούσματα κορονοϊού σε μικρό χωριό
Διασπορά στην Κοινή της πανδημίας. Αυτή την στιγμή 5 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ τα κρούσματα άγγιξαν διψήφιο νούμερα. Πρόκειται για ένα χωρίο με 60 μόνιμους κατοίκους κι όμως η πανδημία  εξαπλώθηκε.

Δείτε την ανάρτηση του γιατρού Γ.Χ. από το συγκεκριμένο χωριό:

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους επειδή τα τηλεφωνήματα π δέχομαι είναι πολλά με ερωτήσεις για τη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό από τη μια και για την πορεία της υγείας των χωριανών μας που βρίσκονται στο νοσοκομείο από την άλλη θέλω να σας ενημερώσω ότι η εστία που υπήρχε στο χωριό φαίνεται ότι έχει περιοριστεί οι απομόνωση στις επαφές των κρουσμάτων και ο επανέλεγχος που έχει γίνει δείχνει ότι δεν έχουμε άλλη διασπορά .
Σχετικά με την υγεία των 5 χωριανών μας που είναι στο νοσοκομείο , όλοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid19 , η κατάσταση τους είναι αυτή τη στιγμή καλή , οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές , ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία χωριανούς μας .Θερμή παράκληση να σταματήσουν τα τηλ στα κινητά τους ειδικότερα από τους χωριανούς μας της Αθήνας καταλαβαίνω το ενδιαφέρον όλων ,αλλά αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι είναι σε φάση ανάρρωσης, και θέλουν ησυχία .
Τώρα συνεχίζουμε να προσέχουμε σταματάμε όλες τις κοινωνικές επαφές χωρίς απαραίτητο λόγο φοράμε πάντα μάσκα όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους ειδικότερα σε σπίτια ηλικιωμένων .Και το βασικότερο εμβολιαζόμαστε , και παροτρύνουμε όλους τους δικούς μας ανθρώπους να το κάνουν , το παράδειγμα του χωριού μας έδειξε περίτρανα ότι το εμβόλιο είναι η λύση ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο μας , εάν είχαν τηρηθεί οι απλοί κανόνες της χρήσης μάσκας κ εάν είχαν εμβολιαστεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα όπως φάνηκε καθαρά από χωριανο μας υπερήλικα εμβολιασμένο ο οποίος δεν μολύνθηκε …
Καλή δύναμη σε όλους …..Please follow and like us:
fb-share-icon