Στο Αιγαίο κλαις δυο φορές-Καλό κατευόδιο-Παρθενική καθομολόγηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Μέρα… καθομολόγησης η Παρασκευή για τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου. Τηρώντας απαρέγκλιτα τις τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν την πανδημία και με την παρουσία αυστηρά περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων από τους αποφοίτους. ορκίστηκαν 4 μεταπτυχιακοί και 23 προπτυχιακοί.

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι το πρώτο πανεπιστημιακό τμήμα που δημιουργήθηκε στη χώρα με αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές, καλύπτοντας ένα σημαντικό έλλειμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η δημιουργία του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού προέκυψε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και ερευνητικού τουριστικού οικοσυστήματος, που περιλαμβάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας), καθώς και δύο ερευνητικά εργαστήρια με τουριστικό προσανατολισμό (Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού).

Στην σημερινή Τελετή Καθομολόγησης απονεμήθηκαν τα πτυχία στους απόφοιτους του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, καθώς και των διπλωμάτων στους απόφοιτους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΜΣ Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας ενώ η Πρυτάνισσα κ. Χρυσή Βιτσιλάκη ευχήθηκε Καλό κατευόδιο τονίζοντας: Στο Αιγαίο κλαις δυο φορές μία όταν έρχεσαι και μια όταν φεύγεις με δάκρυα χαρμολύπης. Εμείς κρατάμε άγκυρα. Εύχομαι τα όνειρα σας να βγουν αληθινά:Please follow and like us:
fb-share-icon