Μοστράρουμε τη Χίο για λογαριασμό του Cosmote History

Το τηλεοπτικό συνεργείο της GV Productions βρίσκεται στη Χίο  για την καταγραφή του χιώτικου εθίμου της «Μόστρας Θυμιανών Χίου» για λογαριασμό του Cosmote History – ΟΤΕ TV  8 -11/3/2019 σε συνεργασία με το Δήμο Χίου.

Την Παρασκευή 8/3 έγιναν  οι λήψεις στην πόλη της Χίου την  Βιβλιοθήκη Κοραή, όπου και παραχώρησε  συνέντευξη ο Πρόεδρος κ. Μερούση Κων/νο, ο οποίος και μίλησε για την ιστορία του τόπου (της Χίου).

Η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων GV Productions, δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον χώρο της Ελληνικής τηλεόρασης και έχει υλοποιήσει πολλές μεγάλες και αξιόλογες παραγωγές. Αυτό το διάστημα υλοποιεί την παραγωγή μιας σειράς 14 ντοκιμαντέρ με θέμα τα πιο ενδιαφέροντα δρώμενα – πανηγύρια – έθιμα της χώρας μας για λογαριασμό του ΟΤΕ TV (Cosmote History). Πρόκειται για μια παραγωγή κόσμημα για την Ελληνική τηλεόραση που θα προβάλλεται για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και παγκοσμίως (τουλάχιστον για 5 έτη).

 

Ένα από τα έθιμα που τους ενδιαφέρει και θα εντάξουν στα προς μαγνητοσκόπηση επεισόδια της εν λόγω παραγωγής, είναι η «Μόστρα Θυμιανών Χίου».

Σκοπός της GV Productions είναι να καταγραφούν με λεπτομέρεια όλες οι εκδηλώσεις που αφορούν την αναβίωση των εθίμων (τις προετοιμασίες, το τελετουργικό, κτλ). Με δεδομένα την υψηλή αισθητική και ποιότητα της εικόνας, στα 45 λεπτά του εν λόγω ντοκιμαντέρ θα μπορέσουν να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, την αναβίωση των εθίμων, την ιστορία, την παράδοση, την λαογραφία αλλά και τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας και πιο συγκεκριμένα της ευρύτερης περιοχής των Θυμιανών.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon