Αρνητική η στάση του Δήμου στην επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΧίος 16 Μαρτίου 2023
ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε αίτημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας(ΚΟΕ,) ώστε να φιλοξενηθεί στη Χίο και να προπονηθεί στο Ιωνικό κολυμβητήριο η εθνική ομάδα κολύμβησης κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Το αίτημα αυτό δεν τέθηκε ποτέ στο ΔΣ, η πρόεδρος δήλωσε άγνοια , και αποτελεί απορίας άξιο από ποιον δόθηκε εντολή να απαντηθεί αρνητικά , και μάλιστα κατά τρόπο που εκθέτει και υποτιμά τον Δήμο μας , αν και κοινοποιήθηκε στο δήμαρχο Χίου, ο οποίος σε ερώτησή μας στο πρόσφατο ΔΣ κάλυψε αν όχι το ύφος την ουσία της απάντησης.
Εγείρονται επομένως ζητήματα για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου ειδικά, ποιος αποφασίζει και « τι», αλλά και για την λειτουργία του Νομικού προσώπου γενικότερα. Χαρακτηριστικά πέρα από την άρνηση στο έγγραφο γίνεται λόγος , ότι δυνητικά θα μπορούσαν να διατεθούν 8 δωμάτια , αλλά οι αθλητές της Εθνικής ομάδας πρέπει να έχουν μαζί και τα κλινοσκεπάσματά τους. Αν είναι δυνατόν!!!
Πιθανά δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους, το κυριότερο όμως είναι ότι επιβαλλόταν να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα στο ΔΣ και να αποφασιστεί από το συλλογικό όργανο που διοικεί το Νομικό Πρόσωπο, αν θα μπορούσαμε και σε ποιο βαθμό να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα της ΚΟΕ με αξιοπρέπεια ως δήμος, για την εθνική ομάδα κολύμβησης, μια ομάδα που όλοι ευελπιστούμε να την δούμε στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.
Εξάλλου και τα οφέλη για τους αθλητές και αθλήτριες μας της κολύμβησης θα είναι πολλά, γιατί θα δουν από κοντά και θα αγωνιστούν μαζί με αθλητές που αποτελούν το πρότυπό τους, αλλά και η τοπική κοινωνία και αγορά θα είχε να ωφεληθεί από μια τέτοια επίσκεψη. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν για να μην εμπλακούμε μετά σε γραφειοκρατικά θέματα ( ανάληψης πιστώσεων και πληρωμών).
Η Δημοτική αρχή πρέπει να δει το θέμα με σοβαρό τρόπο και να δοθεί μια απάντηση προς την ΚΟΕ , ανάλογη του κύρους του Δήμου μας. Εν πάση περιπτώσει, αν εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για την συναυλία του Αργυρού, εκτιμούμε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιστώσεις και για μία τέτοια δράση, εκτός αν η Δημοτική Αρχή δεν θεωρεί ότι η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης και η ένταξη του νησιού μας στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού δεν αποτελεί προτεραιότητα για να ξοδευτούν χρήματα, εκτός και αν αφορούν τα γνωστά της «φρου-φρου» και αρώματα.
Από το γραφείο τύπου τη Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon