ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σε ένα “μεγάλο” νησί να υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

Ξεσπα η γιατρός Κατερίνα Κατσιμπάρδη που συνέβαλε τα μέγιστα μαζί με πληθος κόσμου και τους ναυαγοσώστες για να σωθεί ο 50χρονος στην Κώμη περιμένοντας ασθενοφόρο. Σε σχετική ανάρτηση της αναφέρει:

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΕ ΝΗΣΙ 50.000 κατοίκων και σχεδόν άλλων τόσων τουριστών στην καρδιά του καλοκαιριού.
Πάντα συστήνω στους γονείς, ειδικά όταν έχουν μικρά παιδιά, να ταξιδεύουν σε μέρη που υπάρχει πρόσβαση σε γιατρό, κέντρο υγείας ή νοσοκομείο. Τα απρόοπτα δεν σε προειδοποιούν και δεν ξέρεις πότε και υπό ποιες συνθήκες θα συμβούν. Σήμερα λοιπόν το απόγευμα και ενώ βρισκόμασταν σε πολυσύχναστη παραλία της Χίου, ένα τέτοιο απρόοπτο συνέβη. Ένας συνάνθρωπός μας έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Πιθανόν με ιστορικό επιληψίας.
Μεταφέρθηκε έξω από το νερό κ τρέξαμε να βοηθήσουμε. Επί 40 τουλάχιστον λεπτά και ενώ είχαμε αμέσως καλέσει το ΕΚΑΒ, ναυαγοσώστες και οι συνάδελφοι που είμασταν εκεί, δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο θα ερχόταν σε 40 λεπτά γιατί ήταν σε τροχαίο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σε ένα “μεγάλο” νησί να υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. Είμαι ακόμη σοκαρισμένη από το συμβάν. Ευτυχώς ο άνθρωπος παραδόθηκε ζωντανός στο ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όμως, έπαψα να νιώθω την ασφάλεια του “μεγάλου νησιού”. Και καλά εμείς που είμαστε επισκέπτες, τί γίνεται με τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα εδώ?
Εύχομαι οι αρμόδιοι να καλύψουν τα σημαντικά κενά που αφορούν τη ΖΩΗ μας….
Μπράβο στους ναυαγοσώστες του Δήμου.Please follow and like us:
fb-share-icon