Αθώωση νηπιαγωγού: Αστελέχωτα τα σχολεία & την ώρα τη σίτισης νήπιο έβγαλε το μάτι νήπιου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Στο δικαστήριο της Πέμπτης 17/11, αθωώθηκε η συναδέλφισσα νηπιαγωγός στη Χίο, που είχε διωχθεί πρωτοβάθμια για “αμέλεια”, λόγω ατυχήματος σε μαθητή στην τάξη της, την ώρα τη σίτισης στο ολοήμερο τμήμα, ενώ η ίδια ήταν παρούσα και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της, βοηθώντας έναν άλλον μαθητή.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις ηγεσίες του ΥΠΑΙΘ και διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις που έχουν την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως διεκδικούσαμε τόσα χρόνια, για να εφαρμοστεί ουσιαστικά η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες μας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου των Νηπιαγωγών.

Η απόφαση αυτή φέρνει μπροστά στα μάτια των γονιών των παιδιών μας τις επισφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνθήκες που επικρατούν στα νηπιαγωγεία, λόγω της τεράστιας αύξησης των μαθητών σε 25 ανά τμήμα, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε κτιριακές υποδομές, σε τραπεζοκόμους (δεν ορίζεται στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών το ζέσταμα και το σερβίρισμα του φαγητού), σε βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις (υπομνήματα της ΔΟΕ από το 2013, απόφαση ΓΣ ΔΟΕ για την προσχολική αγωγή 2015, Ανακοινώσεις του συλλόγου μας για όλες τις ελλείψεις στα νηπιαγωγεία το 2017 και 2019, κάλεσμα – ενημέρωση σε γονείς για την δίχρονη προσχολική αγωγή από τον σύλλογό μας το 2018, επιστολή στο Δήμο για τα κτιριακά των νηπιαγωγείων και τους τραπεζοκόμους το 2022) που αν υλοποιούνταν θα συνέβαλλαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Αυτές οι διεκδικήσεις αντιμετωπίζονται διαχρονικά με απαξίωση από τις κυβερνήσεις και το ΥΠΑΙΘ.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία φάνηκε ο αναντικατάστατος ρόλος του Σωματείου των εκπαιδευτικών, ως ασπίδα στην προστασία των συναδέλφων, αλλά και των μαθητών μας, καθώς τα αιτήματά μας για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο αφορούν πρώτα και κύρια αυτούς και τις οικογένειές τους. Το Σωματείο ανέδειξε το κύριο, ότι με όλους τους γονείς που βιώνουν και οι ίδιοι τις δικές τους αγωνίες, είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Βιώνουμε τη συνειδητή υποβάθμιση και υποστελέχωση της παιδείας που χρόνια τώρα αντιμετωπίζεται σαν κόστος.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα, όταν δεν ευθύνονται για την κατάσταση και τις ελλείψεις στα σχολεία. Γι αυτό στο στόχαστρο πρέπει να είναι το ΥΠΑΙΘ και  οι κυβερνήσεις που αφήνουν ηθελημένα αστελέχωτα τα σχολεία.  Γονείς και εκπαιδευτικοί, όλος ο λαός έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για ένα σχολείο ασφαλές, στο ύψος των αναγκών των μαθητών μας και των δικών μας.

 

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                             ο Γ. Γραμματέας

 

 

Αγγελική Σκουφάλου                                                                                        Κωνσταντίνος Ψαρούδης                 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon