Κορωνοϊός: «Κλείδωσε» η μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών – Οι προϋποθέσεις


Τη μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους θα θεσπίσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως με ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, θα θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Στην ίδια βάση το υπουργείο ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει και τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.

Θανάσης Κουκάκης

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr
Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: