Ενωμένοι μπορούμε να υλοποιήσουμε ακόμα και μια περιπέτεια που κρατά σχεδόν 100 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας  Χίου την  Παρασκευή 09.07.2021 τεχνική σύσκεψη για το ζήτημα Κόρης Γεφύρι παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη , του αρμόδιου  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού , του Υπουργού Μετανάστευσης  και Ασύλου κ. Νότη  Μηταράκη και του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ακολούθως επισκέφθηκαν το Φράγμα Κόρης γεφύρι πραγματοποιώντας αυτοψία. Από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Λιβανό που εισάκουσε το αίτημα μας και βρέθηκε στη Χίο μέσα σε μία εβδομάδα με σκέψεις και λύσεις και τον κ. Μηταράκη που παραβρέθηκε και συνδράμει στην επίλυση του θέματος. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το φράγμα είναι στατικώς επαρκές και το πρόβλημα είναι να αντέχει ο κορμός του Φράγματος. Το επόμενο 8μηνο θα γίνουν οι κοστολογήσεις και οι πίνακες οι ανακεφαλαιωτικοί για το Φράγμα και μέχρι το 2023 το Φράγμα θα λειτουργεί επαρκώς, όπως τόνισε ο κ. Υπουργός.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο πάλι βάλτωσε το τελευταίο διάστημα όταν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη με σειρά επιστολών στο υπουργείο και με συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον ερχομό του Υπουργού στη Χίο:

Είναι σημαντικό να λήξει μια περιπέτεια που κρατά σχεδόν 100 χρόνια και το πλάνο προβλέπει να είναι λειτουργικό μέσα στο 2023, τόνισε ο Υπουργός  κ. Σπήλιος Λιβανός:

Ο Υπουργός  Μετανάστευσης  και Ασύλου κ. Νότης  Μηταράκης δήλωσε ότι είναι σημαντικό το έργο που κρατά 100 χρόνια πρέπει να ολοκληρωθεί. Ευχαριστώ  στην επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία της  Περιφέρειας Β. Αιγαίου  για τη συνεργασία έχουμε το καλώς έχει του έργου, σε 4 φάσεις θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης τόνισε ότι ο Δήμος Χίου θα είναι ο τελικός παραλήπτης αυτού του μεγάλου και σημαντικού έργου:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.Please follow and like us:
fb-share-icon