Κορονοϊός: Αγγίζουν τις 3.000 τα κρούσματα σήμερα
Ασφυκτική πίεση ασκείται στο ΕΣΥ που έχει φτάσει στα όριά του – Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων που θέλουν την εβδομάδα που διανύουμε να είναι η δυσκολότερη του τρίτου κύματος, επιβεβαιώνονται, καθώς τα κρούσματα  του κορονοϊού που θα ανακοινώσει σήμερα (9/3) το απόγευμα ο ΕΟΔΥ θα αγγίξουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ειδικοί μιλούσαν για έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων όσο φτάνουμε προς τα μέσα του Μάρτη, με τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχουν οι πανεπιστημιακές ομάδες να δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται.

Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη του ΕΣΥ

Εξάλλου, σήμερα το πρωί πέρασαν στο ΕΣΥ εθελουσίως δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για να συμβάλουν στην καταπολέμηση της covid. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: