2η φορά ο Πατριάρχης στην Κρήνη- Κοσμοσυρροή από Χίο (βίντεο)

Στον Άγιο Χαράλαμπο, το μητροπολιτικό ναό της άλλοτε Μητρόπολης Κρήνης, στο Τσεσμέ της Τουρκίας απέναντι από τη Χίο, θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου την προσεχή Κυριακή  10 Φεβρουαρίου.

Από τη Χίο αναμένεται κοσμοσυρροή με την δρομολόγηση έκτακτου πλοίου την Κυριακή το πρωί και επιστροφή το μεσημέρι, το οποίο έχει σχεδόν γεμίσει. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέσπασε άδεια για τη θρησκευτική χρήση του ναού που σήμερα χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Δήμο ως πολυχώρος, και ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη επισκευή του από το Τουρκικό δημόσιο το 2016 και πάλι προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Λειτουργήθηκε και πάλι πέρυσι χοροστατούντος του μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Δείτε αποσπάσματα από το Δίκτυο Μικρασιάτης από την ιστορική πρώτη λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο της Κρήνης (Τσεσμέ από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 κατά την επίσκεψη του στη Σμύρνη. Τη λειτουργία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων με καταγωγή από την περιοχή της Κρήνης της Μικρασιατικής Ερυθραίας.

Please follow and like us:
fb-share-icon