Κ. Μιμίδης: Διαγράψτε με! Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα τραγούδια και οι χοροί

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΠΡΟΣ

ΤΟ Δ.Σ

ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ

<<Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ>>

 

Χίος 15/8/2022

Κύριοι, δια της παρούσης, σας ενημερώνω ότι επιθυμώ να διαγραφώ από μέλος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου, ο” Γεώργιος Βούρος”.

Πιστεύω ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο τα τραγούδια και οι χοροί.

Πολιτισμός είναι και η  κάθε μας πράξη στην καθημερινότητα.

Δεν μπορούμε να λέμε ότι υπηρετούμε τον πολιτισμό και ταυτόχρονα  να επιδιώκουμε  την περιθωριοποίηση μιας συνοικίας εδώ και χρόνια επειδή μας συμφέρει ή μας εξυπηρετεί.

Άλλωστε πολιτισμός είναι και πώς βλέπεις  τον συνάνθρωπό σου.

Από μικρά παιδιά νιώσαμε το ρατσισμό. Δεν είχα το δικαίωμα να κρατήσω στο σχολείο τη σημαία επειδή ήμουν προσφυγάκι και όταν διαμαρτυρήθηκα, διώχθηκα <<κακήν κακώς>> με χαστούκια που ακόμα τα θυμάμαι. Ευτυχώς που εκείνη την εποχή, μια άξια δασκάλα που τη σέβομαι και την αγαπώ νεοδιόριστη τότε η κ. Κλάρα Καρατζάνου  τόλμησε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτό το περιστατικό το γνωρίζεται κ. Αμπελιώτη.

Όπως γνωρίζεται, από μικρό παιδάκι δεν είχα το δικαίωμα να  μετέχω στα της εκκλησίας, μέχρι και τώρα ως ενήλικας, γιατί αυτό το θεωρούσατε  αποκλειστικό δικαίωμά σας να δραστηριοποιούνται όλοι οι σύλλογοι της περιοχής εκτός από τους Αγιοπαρασκευουσίους.

Αυτό συνέβαινε ακόμη και όταν καλούσε ο Δήμος ή κάποιος άλλος φορέας τους συλλόγους της περιοχής.

Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο στον σύλλογό σας(Παρθεναγωγείο, Νηπιαγωγείο).

Σας υποβάλλω το ερώτημα, αν έχουμε το δικαίωμα κι εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους. Δε γνωρίζω. Ρωτήστε την καρδιά σας.(Μέχρι και το καραβάκι της Αγίας Παρασκευής δε δεχτήκατε να αποθηκευτεί στους χώρους αυτούς).

Αλλά και σαν δάσκαλος ένοιωσα τα ίδια συναισθήματα όταν δάσκαλοι από την περιοχή μας, προέτρεπαν συναδέλφους να μη συνεργάζονται, ούτε να έχουν σχέση με εμένα  και μου υπενθυμίζατε καθημερινά ότι εσείς  είστε  η εξουσία!

Όμως, ποτέ δεν υποχώρησα, γιατί γνώριζα ότι το πρόβλημα δεν ήταν δικό μου αλλά δικό σας.

Τώρα παρουσιάζεστε ως τιμητές.

Δεν περιμέναμε όμως αυτή την εποχή, άνθρωποι που έχουν την υποχρέωση να διδάσκουν την αγάπη, να συμφιλιώνουν και να ενώνουν, να βάζουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα να πανηγυρίζουν επειδή περνούσε πάντα   το δικό  τους ειρωνευόμενοι μάλιστα για το κατόρθωμά τους.

Δε θέλω να είμαι αινιγματικός. Παλαιότερα σε πολλά θέματα της περιοχής σας είχα αναφέρει   να πάρετε θέση, αλλά ποτέ δεν τολμήσατε γιατί σας διευκόλυνε αυτή η κατάσταση και σας εξυπηρετούσε. Άν είχατε πάρει θέση τότε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εσείς μόνοι σας αποστασιοποιηθήκατε και διαρρήξατε τους δεσμούς,  τους οποίους χάρη των δικών προσπαθειών δημιουργήσαμε και διατηρήσαμε.

Σας καλέσαμε την Μ. Παρασκευή να λάβετε μέρος στη Αρχιερατική Λιτανεία  του  Επιταφίου και δεν  μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Μας τίμησε  όμως  ο Φάρος Βαρβασίου, που μας ενώνει η κοινή μας καταγωγή, ως και τα άλλα αδελφά Μικρασιατικά Σωματεία που συμμετείχαν στην Επετειακή  Επιτροπή για τα 100 Μικρασιατικής Μνήμης υπό την αιγίδα του Δήμου .

Συνεργαστήκαμε άψογα όλο τον χρόνο και είχαμε ένα άριστο αποτέλεσμα σε  όλες τις εκδηλώσεις που κάναμε.

Μια από αυτές ήταν και η παραμονή της Αγίας Παρασκευής.

Έδωσα πολλές εξηγήσεις για αυτό το θέμα σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας, αλλά φαίνεται ότι δεν ήθελαν να καταλάβουν.

Μια σειρά γεγονότων,   που συνέβησαν τώρα τελευταία, η συμπεριφορά σας και ειδικά το Δελτίο Τύπου μάς απογοήτευσαν  όλους  και  κατέστησε επιβεβλημένη την απόφασή μου για τη διαγραφή μου, άλλωστε τίθεται πλέον θέμα αξιοπρέπειας,   διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν έχει να κάνει με οποιεσδήποτε προσωπικές διαφορές.

Σας εύχομαι να έχετε επιτυχία στις δραστηριότητες και στις εκδηλώσεις του συλλόγου σας.

 

Με τιμή

Κωνσταντίνος Μιμίδης

 Please follow and like us:
fb-share-icon