Περίπατος στο Γιβάρι και Δελφίνι Λαγκάδας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΠερίπατο στο Γιβάρι και Δελφίνι Λαγκάδας, που διοργανώνουμε την ερχόμενη Κυριακή 12/3 με τον Πολιτιστικό σύλλογο Λαγκάδας.
Η συνάντησή μας θα είναι στις 11 το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Λαγκάδας.
Θα περπατήσουμε παραλιακά προς το Γιβαρι, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας θα έχει ετοιμάσει κέρασμα, με τσάι, καφέ και γλυκά. Εκεί θα μιλήσουμε για την περιοχή και για τη σχέση των Λαγκαδούσων καϊκιερηδων με αυτήν και η αρχιτέκτονας μουσειολόγος κ. Ελένη Μπουμπάρη Lne Boubari θα μας ενημερώσει για τον χώρο Μνήμης Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης που πραγματώνεται με δική της επίβλεψη κ καθοδήγηση και με την φροντίδα και την εργασία του Συλλόγου.
Μετά θα κινηθούμε γύρω από το στρατόπεδο, προς Δελφίνι, όπου η αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο και θα μας δείξει στα ψηλά την ακρόπολη για όποιους δεν θέλουν να ανέβουν ως εκεί, κατόπιν ο Συντηρητής αρχαιοτήτων κ μέλος της ομάδας ΒΙΔΑ για την απογραφή της βιομηχανικής κληρονομιάς κ Vaggelis Charitos θα μας μιλήσει για τον μεγάλο νερόμυλο που θα δούμε στην περιοχή και τέλος θα επιστρέψουμε στη Λαγκάδα.
Θα υπάρχει μικρόφωνο και ηχείο για να ακούμε όλοι, ακόμη και αν δεν είμαστε τόσο κοντά στους ομιλητές αλλά διασκορπισμένοι λίγο πιο μακριά.
Οι ταβέρνες του χωριού θα είναι στη διάθεση σας.
Παρακαλούμε επειδή η συμμετοχή είναι μεγάλη, να μη φέρετε τα αυτοκίνητά σας μέχρι μέσα στο χωριό. Να παρκάρετε στον επαρχιακό δρόμο καθώς έρχεστε από την πόλη, στο δασάκι, ώστε να μπείτε στην παραλία της Λαγκάδας πεζοί, από το ποταμάκι του Γλυφού και να έρθετε εκεί στη σιδερένια γέφυρα, από όπου θα ξεκινήσουμε.
Η συμμετοχή στις δράσεις και εκδηλώσεις του ΕΠΠΟΧΙ είναι πάντοτε δωρεάν. Υπάρχει το πράσινο κουτάκι εθελοντικής συμβολής αφού με τον οβολό των συμμετεχόντων καλύπτονται διάφορα μικροέξοδα λειτουργικά, ενώ με την παρούσα δράση μας θα ενισχύσουμε και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδας για την αποπεράτωση του χώρου Μνήμης Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης.
Ευχαριστούμε πολυ για την συμμετοχή κ την υποστήριξη σας. Σας περιμένουμε την Κυριακή. Ο καιρός δείχνει ότι θα μας ευνοήσει.

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon