Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού & Αγρ. Επιμελητηρίου της Λιβύης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης  κ. Mohamed Bashir Dusan πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Αυγούστου  2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με Αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη ενώ συμμετείχε και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Γεώργιος Σίμος.

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα της, το άνοιγμα μίας Νέας αγοράς και μιας μελλοντικής συνεργασίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου στη Λιβύη.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφεριάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

«Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή προέβη σε μία ανταλλαγή ιδεών και απόψεων προκειμένου να «αδελφοποιήσουμε» τους δύο γαστρονομικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η ενεργότερη συμμετοχή μας και η συμμετοχή των παραγωγών μας στη διαδικασία της τοποθέτησης των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στα ράφια καταστημάτων της Λιβύης.

 

Η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας, η μοναδικότητα αυτών και οι ισχυρισμοί υγείας που επιβεβαιώνονται επιστημονικά,  δύναται να χρησιμοποιηθούν και να μας θέσουν στην κορυφή της πυραμίδας των διατροφικών επιλογών και άλλων χωρών.

 

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της, “θεσμικές  και ατομικές”, ώστε ο Πρωτογενής Τομέας, ο πλούτος της κληρονομιάς των προγόνων μας και του μόχθου των αγροτών να αναδειχθεί».Please follow and like us:
fb-share-icon