Λέσβος: Στο Παίδων με πνευμονική εμβολή λόγω κορονοϊού 11χρονος

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται ένα 11χρονο αγοράκι από την Λέσβο, καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Η μεταφορά του στην Αθήνα έγινε με C130, ενώ είχε νοσήσει και το καλοκαίρι.

Το 11χρονο αγοράκι από την Λέσβο, που είναι θετικό στον κορονοϊό και υπέστη πνευμονική εμβολή, πριν την μεταφορά του στο Παίδων νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ακόμη 21 ασθενείς και ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος της Μονάδας covid, Μπάμπης Ανιτσάκης, σημείωσε ότι το 80% των ασθενών είναι θετικοί στην μετάλλαξη “Ο”, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και ο αριθμός των ανεμβολίαστων.

Λόγω της σταθεροποίησης των κρουσμάτων επίσης όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, αποδίδεται σήμερα η 1η παθολογική κλινική στα παθολογικά περιστατικά, και παραμένουν για νοσηλείες covid η Β΄Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Λοιμωδών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ themaygeias

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 Please follow and like us:
fb-share-icon