Με αδιάλειπτη πορεία 33 ετών παράσταση από τη Σχολή Χορού της Λίας Δημητροπούλου

Με αδιάλειπτη πορεία 33 ετών στη βάση του οράματος για την εκμάθηση του χορού στη νέα γενιά, μία ακόμα παράσταση από τη Σχολή Χορού της Λίας Δημητροπούλου γίνεται πραγματικότητα στις 29 και 30 Ιουνίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 19.00.

Φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία το διήμερο αυτό να παρακολουθήσει μία ξεχωριστή παράσταση με τίτλο “When dreams come true” η οποία είναι δομημένη σε δυο μέρη.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο 29 Ιουνίου:

Ά Μέρος: 

Το πρώτο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει την περίφημη “Etude” δηλαδή την επί σκηνής κινησιολογική χαρτογράφηση ενός μαθήματος κλασικού μπαλέτου από την πιο απλή μορφή, κλιμακωτά μέχρι την πολυπλοκότερη.

Β´ Μέρος:

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης το μπαλέτο διαδέχονται οι δυναμικές και γεμάτες ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, καθώς και οι εντυπωσιακές ακροβασίες του aerial dance, από κοινού με τις ρυθμικές – μελωδικές φιγούρες της Jazz και του Latin.

Κυριακή 30 Ιουνίου:

Α’ Μέρος:

Θα παρουσιαστούν οriginal αποσπάσματα χορογραφιών βασισμένα στις πρωτότυπες χορογραφίες των μεγάλων έργων του κλασικού μπαλέτου: “La Bayadere”, “Ωραία Κοιμωμένη”, “Le Corsaire”.

Β’ Μέρος:

Το Β’ μέρος είναι κοινό και τις δύο ημέρες όπως παρουσιάστηκε παραπάνω.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η Σχολή με σταθερό γνώμονα την εκμάθηση του κλασικού ρεπερτορίου έχει συμβάλει στην ταχύτερη εξέλιξη των σπουδαστών – χορευτών της, στοχεύοντας στη δημιουργία ανώτερης κλασικής παιδείας στη Χίο. Ένα όραμα που έρχεται ως αποτέλεσμα της αγάπης για τη διαδασκαλία, της πολυετούς εμπειρίας αλλά και της διάθεσης προσφοράς στην ποιοτική χορευτική εκπαίδευση του τόπου μας.

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: