Πυργίου “Γεώργιος Θεοτοκάς”: Ψήφισμα για τον θάνατο της Λιλής

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ψήφισμα για τον θάνατο της Λιλής (Μαρία-Ελένης) Αλιβιζάτου-Θεοτοκά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου “Γεώργιος Θεοτοκάς” εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Πυργούσαινας Λιλής Αλιβιζάτου-Θεοτοκά, αδελφής του σπουδαίου συγγραφέα Γεώργιου Θεοτοκά του οποίου την επωνυμία φέρει ο Σύλλογος μας, κόρης του Μιχαήλ Θεοτοκά σύμβουλου του οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη της Λωζάνης, συζύγου του Ιατρού Κώστα Αλιβιζάτου, μητέρα του γνωστού συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου και ανιψιά του Μητροπολίτη Γερμανού Θεοτοκά. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 111 ετών με πνευματική διαύγεια.
Η Λιλή Αλιβιζάτου-Θεοτοκά ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα με υψηλά ενδιαφέροντα και αισθήματα προσφοράς σε αδύναμους συνανθρώπους της. Στην πορεία της ζωής της συναναστράφηκε με εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης.
Διέθεσε στο σύλλογο μας ανέκδοτα κείμενα και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του αδερφού της που η ίδια διαχειριζόταν για την έκδοση του βιβλίου « Το Πυργι για το Γεώργιο Θεοτοκα».
Ας είναι Αιώνια η μνημη της!

Αποφασίσθηκε
• Να εκφραστούν τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσας.
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πυργί 15 Ιανουαρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκ μέρους του μορφωτικού συλλόγου Πυργίου “Γεώργιος Θεοτοκάς”Please follow and like us:
fb-share-icon