Κώστας Τρομπούκης στην εκδήλωση της Μαγνητικής Χίου: «Έναντι του ασθενή δε χωρούν ιδεολογίες. Χωρούν μόνο η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας»


Με επιτυχία η εκδήλωση της Μαγνητικής Τομογραφίας Χίου Με επιτυχία και με πλήθος ιατρών, εκπροσώπων φορέων αλλά και απλού κόσμου ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια στο επίκεντρο: Πρόληψη και πρωτοβάθμια υγεία», που διοργάνωσε η Μαγνητική Τομογραφία Χίου στο Ομήρειο με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας της. Στον χαιρετισμό του ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μαγνητικής Τομογραφίας Χίου, Κώστας Τρομπούκης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην επιλογή του να ιδρύσει στην Χίο το πρώτο διαγνωστικό κέντρο.


«Στα τέλη του 2007 η Ισμήνη και εγώ αποφασίσαμε ότι η οικογένειά μας θα ήταν ωραίο να ζει στη Χίο και τα  παιδιά μας να μεγαλώσουν εδώ.  Ο λόγος αυτός σε συνδυασμό με την θέληση μας να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στο Νησί, μας οδήγησε στην επαγγελματική  μου δραστηριοποίηση στη Χίο». Στην συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στο ρόλο που θα πρέπει να έχει μια σύγχρονη πολιτεία στην προσπάθειά της να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών της επισημαίνοντας: «Στη διάρκεια της 10ετίας, η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΟΥ […]παραμένει προσηλωμένη στον αρχικό της στόχο, την προσφορά υψηλού επιπέδου διαγνωστικών υπηρεσιών στους πολίτες της Χίου.


Ο στόχος αυτός πρέπει να είναι και η βασική επιδίωξη κάθε σύγχρονης πολιτείας, που σέβεται την υγεία των πολιτών της, ως το πολυτιμότερο αγαθό τους και φροντίζει να την διασφαλίζει σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και ανεξάρτητα από ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Έναντι του ασθενή δεν χωράει καμία διάκριση Δημόσιου – Ιδιωτικού, δεν αφορά αυτό τον ασθενή. Τον ασθενή τον αφορά η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και σε αυτό το πεδίο η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία». Κλείνοντας, ο κ. Κ. Τρομπούκης επεσήμανε ότι «Καθώς ο πρώτος λόγος εγκατάστασης μας στη Χίο υπήρξε η οικογένεια, κρίναμε πως σε μια επετειακή εκδήλωση σαν τη σημερινή θα έπρεπε να αναφερθούμε στην οικογένεια. Στην οικογένεια που αποτελεί την βασική δομή της ελληνικής κοινωνίας, στην οικογένεια ως επίκεντρο της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δύο πυλώνων που υπηρετεί εξ ορισμού ένα διαγνωστικό κέντρο, όπως η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΟΥ».

 

Please follow and like us:
fb-share-icon