Ζ. Μαϊστράλης: Μετά από 13χρόνια αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε την τιμή στο ψωμί

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές




Ανατιμήσεις που φθάνουν κοντά στο 1 ευρώ στο μισό κιλό ψωμί  ζούμε στη Χίο. Οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει με αύξηση κυμαίνεται σε 10 με 20 λεπτά.

Το μέλος της Ένωσης αρτοποιών Χίου κ. Ζαχαρίας Mαιστράλης ανέλυσε την αύξηση στην Chiosin.gr:

Από την μία η αύξηση του πετρελαίου κίνησης και οι υπερβολικές αυξήσεις στο ρεύμα. Από την άλλη σημαντικές ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες για την παραγωγή άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων. Λάδια, στις μαργαρίνες, αλευρά, σιταρά , βούτυρα και στα υλικά συσκευασίας που είναι μεγάλο κόστος που ξεπερνά το 40%. Αυτό ξεκίνησε σταδιακά σιγά σιγά αρχές χρόνου και τώρα είναι στην κορύφωσή του. Η αύξηση στα άλευρα,  είναι από 20 έως και 60%. Έχουμε σημαντικές αυξήσεις που μας αναγκάζουν να ανεβάσουμε την τιμή του ψωμιού για να επιβιώσουμε. να σημειωθεί ότι αύξηση έχει να γίνει 13χρόνια τώρα καθώς οι όποιες αυξήσεις (ΦΠΑ, ρεύμα κλπ) τα προηγούμενα χρόνια απορροφήθηκαν από τους αρτοποιούς.



Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: