Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Να προστατευτεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς ΤΩΡΑ!

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, δημόσιο και Funds συνεχίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, μια διαδικασία που αναμένεται μάλιστα να ενταθεί μετά τις εκλογές.

Παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, η άθλια τροπολογία που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , έγινε για την καλύτερη προστασία των τραπεζών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς μειώνονται περαιτέρω τα ήδη ασφυκτικά κριτήρια ένταξης και στοχεύει ουσιαστικά στην αρπαγή λαϊκών περιουσιών χιλιάδων οικογενειών.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στη «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής» στηρίζουν ενεργά και δίνουν τον τόνο εδώ και τέσσερα χρόνια στο κίνημα εναντία στους πλειστηριασμούς. Γι’ αυτή τους τη στάση λοιδορήθηκαν, επικρίθηκαν, κατηγορηθήκαν και ασκήθηκαν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών, στελεχών, ακόμα και της ηγεσίας.

Διαμηνύουμε για άλλη μία φορά ότι δεν μας εξαπατούν με ψέματα, δεν μας τρομοκρατούν με διώξεις. Πραγματική λύση για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” μπορεί να προκύψει μόνο με τη κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και την ευρεία διαγραφή χρεών για τις λαϊκές οικογένειες και για τις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις, με παράλληλη κοινωνικοποίηση των σκανδαλωδώς ιδιωτικοποιημένων – μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων – τραπεζών.

Η συμπαράσταση μας στον Γιάννη Παληό – όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που θα βρεθεί σε ανάλογη θέση – είναι αυτονόητη και πρέπει να πάρει μαζικά και κινηματικά χαρακτηριστικά προκείμενου να αποτραπεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη με τις τεράστιες κοινωνικές και ανθρώπινες διαστάσεις.

Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής Χίου

 

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *