Οι 4.524 μόνιμες προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν μετά τις εκλογές

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία βρίσκονται έξι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 4.524 μονιμων υπαλλήλων. Οι προετοιμασίες για τις εν λόγω προκηρύξεις «παγωσαν» λογω εθνικών εκλογών και αναμενεται να συνεχιστούν μετα την οροκομωσία της νέας Κυβέρνησης. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν αλλάξει η Κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν όλες οι προκηρύξεις που έχουν πάρει «πρασινο φως» ή αν γίνουν, να ισχύσουν άλλα κριτήρια προσληψης

3.250 για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Από τις πρωτες προκηρύξεις που αναμενονται και είναι σχεδον ετοιμη είναι αυτή για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Αφορά σε 3250 στις μόνιμες οργανικές δομές των Δήμων όλης της χώρας. Οι ειδικότητες που θα συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: Κοινωνικοί Λειτουργοί (πτυχιούχου ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος), Επισκέπτες Υγείας (ΤΕΙ), Ψυχολόγοι ΑΕΙ ή πτυχιούχου ΑΕΙ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης και Νοσηλευτές, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ (πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο Σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλματος).

757 σε δήμους και ΝΠΔΔ

Με άλλους 757 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται οι δήμοι. Πρόκειται για τη δευτερη προκήρυξη – ουρά της 3Κ/2018 που θα περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 8.166 επιτυχοντες της 3Κ/2018 δεν εχουν ακομα διοριστεί λόγω «παγώματος» εκλογων.

67 στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στα σκαριά βρίσκεται προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Ειδικότερα, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζονται οι διαδικασίες για προσλήψεις 67 μονίμων στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη των παρακάτω θέσεων: ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Τεχνικού (Μηχανολογίας/Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ΔΕ Τεχνικού).

251 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Στην τελική ευθεία έχει μπει η νέα προκήρυξη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου μέσω της οποίας θα γίνουν 251 προσλήψεις αορίστου χρόνου για διοικητικό προσωπικό. Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιευτήκαν τα κριτήρια και τα προσόντα σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν οι παρακάτω προσλήψεις.

 

32 σε δύο φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού εξέδωσε προκήρυξη για την πλήρωση 32 θέσεων Τακτικού Προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας). Η προθεσμία για την εν λόγω προκήρυξη θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές.

 

167 θέσεις στα νοσοκομεία

Μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η διαδικασία αιτήσεων για τις 167 τελευταίες θέσεις της προκήρυξης 2Κ/2019. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Νοσοκόμων και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Ειδικότητας καθαριστών-στριών.

ΠΗΓΉ: E-DIMOSIO.GR

Please follow and like us:
fb-share-icon