ΟΑΕΔ: Eπίδομα έως 752 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση.

 

Ειδικό εποχικό επίδομα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δικαιούνται εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε μια σειρά από επαγγέλματα.

 

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες των δικαιούχων:

 

οικοδόμουλατόμουασβεστοποιούπλινθοποιούαγγειοπλάστηδασεργάτηρητινοσυλέκτηκαπνεργάτημουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείουυποδηματεργάτημισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνηςχειριστή εκσκαπτικώνανυψωτικώνοδοποιητικώνγεωτρητικών μηχανημάτωνηθοποιούτεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασηςχειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφουελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρουταμία κινηματογράφου και θεάτρουμισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδουκαι σμυριδεργάτη.

 

Δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Επιπλέον, το επίδομα αυτό δικαιούνται και συνταξιούχοι που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος, εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

 

Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

 

Το ειδικό εποχικό βοήθημα καταβάλλεται κάθε χρόνο από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon