Ο Καρδαμυλίτης καπετάνιος από τα βαριά χαρτιά του Σταμάτη Κάρμαντζη(Bιογραφικό)

Ο καπετάνιος από τα Καρδάμυλα Λουκάς Ε Μπουλάς από τα βαριά χαρτί του Σταμάτη Κάρμαντζη.

Καταφέραμε να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον καπετάνιο.

Όνομα : Λουκάς Ε. Μπουλας

Τόπος γέννησης: Καρδάμυλα Χίου.

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Έρικα Μπεχλιβάνη, έχουν δύο παιδιά την Στέλλα 17 ετών και τον Στρατό 15 ετών.

Μένουν μόνιμα στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και αγάπησαν τόσο πολύ.

Σπουδες : Απόφοιτος Ναυτικού λύκειο Καρδαμύλων το 1994 . Τελείωσε την σχολή πλοιαρχων Οινουσσών το 1998.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά. Εργασία : Δουλεύει στην εταιρεία Gaslog την παλιά Ceres απο το 1995 μέχρι και σήμερα.

Ξεκίνησε από πολύ μικρός την θάλασσα σε χημικά πλοία, όπου γρήγορα ξεδιπλώθηκε το ταλέντο του. Έκανε τα δυο πρώτα εκπαιδευτικά ταξίδια σαν δόκιμος πλοίαρχος σε χημικά πλοία και το 1999 φεύγει για πρώτη φορά ανθυποπλοίαρχος , το 2003 παίρνει μεγάλο ρίσκο και μεταπήδησε στα LNG σαν υποπλοίαρχος, ήταν κατι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και χρειαζόταν πολλές γνώσεις, σχολεία και σκληρή δουλειά. Το 2006 επιλέγετε από την εταιρεία να πάει στην Κορέα και να παραλάβει LNG πλοίο , από κει και πέρα άρχισε να δείχνει το ταλέντο και την γνώση του σε αυτόν τον τύπο πλοίων. Το 2009 αναλαμβάνει για πρώτη φορά πλοίαρχος σε ηλικία 33 ετών όπου είναι μέχρι και σήμερα. Έχει παραλάβει έξη πλοία και έχει βραβευτεί από την εταιρία του. Το μεγάλο ατού του είναι η διοίκηση. Τον προσέγγισαν πολλές φορές για να αλλάξει εταιρεία αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες, έμεινε πιστός από εκεί που ξεκίνησε και θεωρεί την εταιρεία σπίτι του. Ενδιαφέροντα: Ασχολείται πολύ με τον τόπο του από μικρός και είναι παρόν όπου του ζητηθεί. Είναι πολύ δραστήριος και του αρέσει να αναλαμβάνει διάφορα θέματα και να τα φέρνει εις πέρας.

Η μεγάλη του αγάπη είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Ποσειδώνας όπου εκεί φάνηκε και το ταλέντο της διοίκησης του εκτός πλοίον, κατάφερε με μια ομάδα ανθρώπων να πάρει την ομάδα διαλυμένη και να την κάνει να πρωταγωνιστή εδώ και χρόνια στην μεγάλη κατηγορία της Χίου με το αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 2016 και τον τελικό κυπέλλου. Ασχολείται επίσης και με τον ναυτικό όμιλο Καρδαμύλων.

Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο και έχει βοηθήσει πολλούς χωρίς να θέλει να φαίνεται.

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon