Το Μουσείο Μαστίχας Χίου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Ο φύλακας του φορτίου, για ενήλικες το Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα19:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Βρισκόμαστε στο 1566 όταν οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τη Χίο και μαζί της το εξαιρετικά προσοδοφόρο εμπόριο της μαστίχας. Στο λιμάνι της Χίου, η σοδειά της μαστίχας κυριαρχεί στις συζητήσεις και τα νέα φτάνουν στους πειρατές. Μία μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται όσο η διοίκηση των Οθωμανών είναι ακόμη νεοσύστατη. Το φορτίο της μαστίχας κάνει φτερά μέσα από τις αποθήκες των χωριών και οι κάτοικοι τρομοκρατούνται στην ιδέα της αποκάλυψης του γεγονότος. Η ληστεία αυτή φέρνει τους ντόπιους σε δυσάρεστη θέση, ανήμπορους να αντιδράσουν και ανέτοιμους να εξηγηθούν στους αξιωματούχους.

Με αφορμή τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και σε συνεργασία με την εταιρεία Gamecraft σχεδιάστηκε βιωματικό παιχνίδι ρόλων, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραδοσιακή καλλιέργεια της μαστίχας, με στόχο μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες ως πολίτες του νησιού, θα κληθούν να απαντήσουν σε γρίφους για να διερευνήσουν την υπόθεση της κλοπής του φορτίου της μαστίχας. Για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, απαιτείται συνεργασία, ευρηματικότητα και φαντασία.

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon