Ανακοίνωση – Ανοιχτό κάλεσμα για το προσφυγικό


Ανακοίνωση – Ανοιχτό κάλεσμα της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για το προσφυγικό.

Χιώτη και Χιώτισσα, συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Οι Χιώτες με αποφασιστικότητα, μαζικότητα και ομοψυχία αποδείξαμε ότι έχουμε δύναμη να σταματήσουμε τον αυταρχισμό και την κρατική βία που η κυβέρνηση της Ν.Δ με την αποστολή των ΜΑΤ θέλησε να ικανοποιήσει τις πολιτικές εκείνες που θέλουν να είμαστε στην εξαθλίωση.

Εξαθλίωση  των εργαζομένων, των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου που τα οραματίζονται ως φυλακές της Ε.Ε. Εξαθλίωση των προσφύγων μεταναστών που τους ονειρεύονται φυλακισμένους και σε συνθήκες απάνθρωπες. Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι που αναζητούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι ως πιόνια για τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στον όνομα του δικού τους θεού που είναι το χρήμα.

Απαιτείται να μείνουμε όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα κατά αυτών των πολιτικών κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία. Δεν πρέπει να λαθεύουμε από τον στόχο μας. Είμαστε απέναντι στους ισχυρούς , στις κυβερνήσεις και μπορούμε να τους νικήσουμε . Το έχουμε ήδη αποδείξει. Ο αγώνας των Χιωτών και των υπόλοιπων νησιωτών με τους μαζικούς φορείς τους, δείχνει το δρόμο της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Απομονώνουμε κάθε ακροδεξιά φωνή που με το μανδύα του πατριωτισμού, της θρησκείας  και του έθνους προσπαθούν να ξεσηκώσουν το κοινό αίσθημα απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες αφήνοντας αλώβητες τις πολιτικές που μονό στόχο είναι να τσαλαπατούν ανθρώπινες ζωές. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε  κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα μας βρουν απέναντί τους. Τον αγώνα του χιώτικου λαού δεν θα τον εκμεταλλευτούν ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία.

Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να ακυρωθεί η επίταξη της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομών – κολαστηρίων, που όπως διακηρύττει εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο.

Δεν θα πάψουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας!

  • Να καταργηθούν τα hotspots στο Βόρειο Αιγαίο,  να κλείσει  η ΒΙΑΛ. Καμιά δομή κλειστή ή ανοιχτή πλην του χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης .
  • Καμιά υπακοή στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο.
  • Να επισπευστούν οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες μετανάστες, για όσο καιρό παραμένουν.
  • Μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι  έχουν υποστεί ζημιές.
  • Κατάργηση της  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο αιτημάτων απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα  στα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας, στους φορείς της Χίου , στους συναδέλφους  σε ευρεία  σύσκεψη την Δευτέρα 9/3/2020 και ώρα 6:00μμ στον Οίκο Χίου Διδασκάλων για να αναλάβουμε από κοινού δράσεις να συνεχιστεί ο αγώνας έως την τελική νίκη.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Μάρκος Σκούφαλος Σοφία Γατανά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Please follow and like us:
fb-share-icon