Αγ. Μαρκέλλα: Επεκτείνονται με πρόταση του Χίου Μάρκου οι υποτροφίες

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΕγκρίθηκε στην Διαρκή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η πρόταση του Σεβ.Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου για επέκταση των υποτροφιών από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας Βολισσού.

Οι υποτροφίες δίνονται στους φοιτητές Θεολογίας και Ιεροσπουδαστές και στους μαθητές του Λυκείου της Ηρωϊκής Νήσου των Ψαρών.

Συνήλθε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο.

Συνεδρία η Δ.Ι.Σ.:

– Ενημερώθηκε περί του Γράμματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου, διά του οποίου ευχαριστεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Εκκλησία της Ελλάδος για την συμπαράσταση προς τους πληγέντες από τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό.

– Οριστικοποίησε το πρόγραμμα του Συνεδρίου με θέμα: «Περί α­να­συγ­κρο­τή­σεως της Ε­νο­ρίας και ε­πα­νευ­αγ­γε­λι­σμού των πι­στών», το οποίο θα λάβει χώρα την 15η και 16η Ιουνίου 2023 στην Αθήνα, και αποφάσισε την αποστολή σχετικού ενημερωτικού Εγκυκλίου Σημειώματος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος.

– Όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο Εκπρόσωπο Αυτής στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ενέκρινε την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου να επεκταθούν οι υποτροφίες από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης Βολισσού, οι οποίες δίδονται για φοιτητές Θεολογίας και Ιεροσπουδαστές και τους μαθητές του Λυκείου της ηρωϊκής νήσου των Ψαρών.

– Τέλος, η Δ.Ι.Σ ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon