Νέα δένδρα της οδού Μαρτύρων

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.gr


Νέα δένδρα της οδού Μαρτύρων

Διαβάζοντας και ακούγοντας τις απόψεις για την επιλογή των κουκουναριών στην οδό Μαρτύρων, θα ήθελα πρώτα να επισημάνω την άσκοπη, κατά τη γνώμη μου, ανακατασκευή του συγκεκριμένου πεζοδρομίου, το οποίο δεν έχει περάσει πολύς καιρός που είχε επισκευασθεί, τη στιγμή που σε άλλους δρόμους δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια όπως π.χ. στη Ράμνη, στην οδό Ριζαρίου, στην Καλουτά, ενώ στη Χάνδακος διαβαίνεις με δυσκολία και κινδύνους λόγω του διαφορετικού ύψους στο ίδιο πεζοδρόμιο.

Κυρίως όμως μας λύπησε η αντικατάσταση των τόσο συνδεδεμένων με τον τόπο μας δένδρων νεραντζιάς με κουκουναριές και η αστοχία στη μελέτη που έγινε με τη φύτευση και ενός… κυπαρισσιού σε επαφή με το στύλο της ΔΕΗ.  Με τη διαφορετική αυτή φύτευση  πρωτοτυπούμε με το να έχουμε σε δενδροστοιχία διαφορετικά δένδρα (οπτική ασυνέχεια), ενώ κατά τα άλλα αντικαταστάθηκαν οι νεραντζιές και οι ακακίες για οπτική συνέχεια, όπως είπαν,  με το δημοτικό κήπο. Μια άλλη δικαιολογία για την  αντικατάσταση νεραντζιάς ακούστηκε η διαμαρτυρία γειτόνων (ποιων άραγε;), επειδή εκτόξευαν στα οικήματα τα νεράντζια. Προσωπικά το αντιμετώπισα μια φορά στα 25 (είκοσι πέντε) χρόνια που είμαι σ’ αυτή την οδό. Επίσης, όπως διαπίστωσα, στο νέο πεζοδρόμιο μερικές πλάκες έχουν ήδη σπάσει. Δικαιολογείται αυτό σε νέα κατασκευή;

Χαιρόμαστε όταν γίνονται έργα βελτίωσης της καθημερινότητας. Όμως επιβάλλεται αφ’ ενός ιεράρχηση,  αφ’ ετέρου έργα ανάπλασης με σεβασμό στο χαρακτήρα του  νησιού μας, χωρίς την επιμονή στο αλάθητο των ειδικών  που σχεδιάζουν τα έργα. 

Κώστας Ν. Λουτράρης 

 

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon