Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

  

Δύο αυτόνομα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 09:00 και 11:00 αντίστοιχα).

Το δέντρο, ως σύμβολο, αναπαρίσταται σε έργα τέχνης αναδεικνύοντας τη σημασία της φύσης και τη σύνδεσή της με τη ζωή του ανθρώπου. Στο νησί της Χίου, το μαστιχόδεντρο αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο για την ιδιαιτερότητα του τόπου, τη σχέση των κατοίκων με το περιβάλλον, τις δυναμικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της κοινότητας, αλλά και στο πεδίο της εργασίας και της οικονομίας. Ένα δέντρο απόλυτα συνδεδεμένο με τους κατοίκους, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητά του, μέσα από τη συζήτηση, τη μελέτη και τη δημιουργία έργων ζωγραφικής, παρουσιάζοντας στους μαθητές διάσημες αναπαραστάσεις δέντρων.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon