Μαστιχόδεντρα: Στην αφετηρία οι σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Η εκπαίδευση και η κατάρτιση των Μαστιχοπαραγωγών μας, είναι μια προτεραιότητα η οποία πλέον δρομολογείται στοχευμένα. Σημερα με μεγάλη χαρά εξαγγείλαμε το Πρόγραμμα σε συνεργασια με το “Νέα Γεωργία Νέα Γενιά” το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ενα πολύ σημαντικό γεγονός υποχρέωση μας στις ερχόμενες γενιές, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος

Μαστιχόδεντρα: Σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Εργαστήριο Ανθοκομίας, του Τμήματος Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η επιστημονική ομάδα πλαισιώνεται από πλειάδα έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, συντονιστής των οποίων είναι ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Στέφανος Χατζηλαζάρου.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για τον πολλαπλασιασμό – καλλιέργεια των μαστιχόδεντρων, θα προετοιμάσει δύο ομάδες 24 νέων, οι οποίοι θα εξελιχθούν σε καταρτισμένους μαστιχοπαραγωγούς. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα αποτελέσουν τους νέους ηγέτες στο επάγγελμα και θα μπορούν να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια των μαστιχόδεντρων, εφαρμόζοντας τόσο τα αποτελέσματα μελετών, όσο και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς και σε άλλα συγγενικά είδη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 120 ώρες, εκ των οποίων οι 90 ώρες είναι θεωρία και οι 30 ώρες είναι πρακτική άσκηση στον πολλαπλασιασμό.

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Αίτηση Συμμετοχής

 

Σκοπός Προγράμματος

Ο βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους νέους μαστιχοπαραγωγούς, οι οποίοι θα μπορέσουν στη συνέχεια να ασκήσουν με επιτυχία και να εξελίξουν τη δραστηριότητά τους.

*Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαστιχοπαραγωγούς ηλικίας από 18 – 40 ετών (ή 41-55 εφόσον δεν συμπληρωθεί η προηγούμενη ομάδα) με θέμα “Σύγχρονες Τεχνικές Πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας μαστιχοδέντρων”,Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: