Στο εδώλιο 7 Χιώτες για τα επεισόδια στο Ερύθα- Πότε θα παραπεμφθούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ;
Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν 7 συμπολίτες μας την προσεχή Πέμπτη 18 Μαρτίου κατηγορούμενοι για τα επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χίο στις 26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκεκριμένα για τον ξυλοδαρμό 12 εξ αυτών στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Στην δικογραφία οι 7 κατηγορούνται για μια σειρά αδικημάτων, όπως της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Θυμίζουμε ότι στις 26/2/2020 ομάδα κατοίκων του νησιού μετά από μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ , αντιδρώντας έτσι στο παράλογο κύμα βίας που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση στέλνοντας τα ΜΑΤ για να επιβάλουν την κατασκευή των γιγάντιων υπερδομών σε Χίο και Λέσβο. Τότε οι μονάδες των ΜΑΤ στην προσπάθεια επιβολής των κυβερνητικών αποφάσεων είχαν χτυπήσει δεκάδες νησιώτες, ενώ είχαν προβεί και σε σειρά έκνομων ενεργειών, σπάζοντας δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες διαδηλωτών, καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στο νησί. Βία που κλιμακώθηκε μετά την επίθεση που δέχτηκαν στο ξενοδοχείο, για να φτάσουμε στις συμπεριφορές-χούλιγκαν των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους από τη Χίο από το λιμάνι των Μεστών, όταν σε ένα ακόμα άγριο ξέσπασμά τους, έσπασαν όσα αυτοκίνητα ήταν στο λιμάνι εκείνη τη στιγμή ενώ παράλληλα χτυπούσαν αδιάκριτα κόσμο, ακόμα και χωρίς τις στολές τους ντυμένοι με πολιτικά.. Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες “τουρκόσπορους” και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου “Τουρκονήσια”, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο παρά τις υποσχέσεις εκείνης της περιόδου για την παραπομπή τους σε δίκη και παρά το πλήθος φωτογραφικών ντοκουμέντων όπου απεικονίζονται καθαρά τα πρόσωπα των αστυνομικών, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για οποιαδήποτε πρόοδο της σχετικής έρευνας και πιθανές ταυτοποιήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την μηνυτήρια αναφορά όπως δημοσιεύτηκε πέρσι και υπογράφουν 19 δικηγόροι της Λέσβου :

Κύριε Εισαγγελέα, Είναι γνωστά σε όλους τα άνευ προηγουμένου επεισόδια απρόκλητης αστυνομικής ΒΙΑΣ από τους άνδρες των ΜΑΤ που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες 3 ημέρες στον τόπο μας. Please follow and like us:
fb-share-icon