Μεσαιωνικό φεστιβάλ Χίου της ΠΒΑ: Λαμπερά Εγκαίνια στο Ίδρυμα Τσάκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος η έκθεση αναγεννησιακών κοστουμιών του Γιάννη Μετζικώφ με παράλληλη έκθεση σύγχρονων κατασκευών μεσαιωνικών πανοπλιών σπαθιών και κοσμημάτων του γλύπτη –μεταλλουργού Πάρι Σίβρη στα πλαίσια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας και την Όπερα Covent Garden του Λονδίνου στην Χίο.

Παράλληλα τα εγκαίνεια πλαισιώθηκαν από διαλέξεις του σκηνογράφου, ενδυματολόγου και ζωγράφου Γιάννη Μετζικώφ, του αρχιτέκτονα  Μανώλη Βουρνού, του αστροφυσικού  Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες της NASA, Ομότιμος Διοικητής Διαστημικών Προγραμμάτων του Johns Hopkins University και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και τις Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά Καθηγήτριας Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου),  με θέμα «Η Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή Αρχιτεκτονική στην Χίο».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος που πραγματοποίησε και τα εγκαίνεια. Δείτε το σχετικό απόσπαμα:

 

 

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon