Η δυναμική αξιοποίηση των Μεστών μπορεί και πρέπει να ανοίξει το δρόμο για ταχύτερα και ασφαλέστερα δρομολόγια

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
Επικροτώντας τη σοβαρότερη -κατά την άποψή μου – προσέγγιση του Επιμελητείον περιβαλλοντος θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη οι κάθε λογής αρμόδιοι και ειδικότερα οι τοπικοί μας άρχοντες να πάρουν θέση και να πράξουν άμεσα βάζοντας στην άκρη τα μικροπολιτικά τους.
Η δυναμική αξιοποίηση του λιμανιού των Μεστών μπορεί και πρέπει να ανοίξει το δρόμο για ταχύτερα και ασφαλέστερα δρομολόγια, σπάσιμο του μονοπωλίου της γραμμής, φθηνότερα κόστη μεταφοράς επιβατών και οχημάτων, δρομολόγηση ταχύπλοων επιβατικών, σύνδεση με περισσότερα λιμάνια κ.α.. Είναι βέβαιο πως συνακόλουθα θα έχουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής (ανθρώπινες ώρες άφιξης-αναχώρησης, ασφαλή και γρήγορα δρομολόγια), αύξηση της επισκεψιμότητας των Χιωτών που ζουν στη λοιπή Ελλάδα, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ του τουριστικού προϊόντος του νησιού με ότι αυτά συνεπάγονται για την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο το νησί αλλά και την παλιννόστηση.
Είναι πραγματικά παράδοξο το ότι κάποιοι επαγγελματίες που το πιθανότερο θα είναι οι περισσότερο ωφελημένοι (π.χ. μεταφορείς, πρακτορεία, τουριστικά γραφεία, ΚΤΕΛ, κ.α.) πολεμούν συχνά εμμονικά αυτή την εξέλιξη και αδυνατούν να καταλάβουν την δύναμη του εγχειρήματος.
Σαφώς απαιτούνται και πρέπει επιτέλους να γίνουν σοβαρά έργα υποδομής και των δύο λιμένων και βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλο το νησί και ειδικότερα στη διαδρομή Χίου-Λιμένα Μεστών.
Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς ειδικό που ασχολείται με την περιφερειακή ανάπτυξη που θα διαφωνήσει με τα παραπάνω (αλήθεια έχουμε απευθυνθεί?).
Σεβόμενος κάθε διαφορετική άποψη πίστευα και πιστεύω ότι ο λιμένας Μεστών θα γίνει ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα βασική αν όχι κύρια πύλη εισόδου του νησιού μας γιατί η φυσική θέση και το μέγεθός του το επιβάλλουν. Όσο γρηγορότερα και επαρκέστερα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση τόσο νωρίτερα το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει …
αναφέρει σε ανάρτηση του ο Γιώργος Μιχαλιώδης:

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon