Ένα ξεχωριστό ταξίδι στο παρελθόν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στο παρελθόν έκαναν τα ασυνόδευτα παιδιά που διαμένουν στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, με την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Μέσα από τις διαδρομές των εκθεμάτων που ξεκινούν από τη Μυκηναϊκή περίοδο και φτάνουν στην ύστερη Ρωμαιοκρατία, οι μικροί επισκέπτες γνώρισαν και περιπλανήθηκαν στην ιστορία της Χίου και στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στα παιδιά τα εργαλεία, τα σκεύη και τα αγγεία καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιούσαν οι νησιώτες στην αρχαιότητα, καθώς δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πώς ζούσαν οι άνθρωποι τότε χωρίς… κινητό και ίντερνετ!

Τελικά, αποφάσισαν ότι αφού οι αρχαίοι Έλληνες κατάφεραν τόσο σπουδαία πράγματα μόνο με τα μέσα που διέθεταν, τότε σίγουρα μπορούν και αυτοί να καταφέρουν πολλά με τα σύγχρονα μέσα της εποχής μας!


Οι Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο και στη Χίο χρηματοδοτούνται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

 

Please follow and like us:
fb-share-icon