ΧΙΟΣ: Eπιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα 4 φουσκωτά

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Τουρκία: Έστειλε τέσσερα φουσκωτά γεμάτα μετανάστες στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι βάρκες προσπάθησαν να εισέλθουν στο θαλάσσιο χώρο της Μυτιλήνης, της Χίου, και Σάμου – Το Λιμενικό απέτρεψε άμεσα το περιστατικό ενώ παραμένει σε ετοιμότητα

Συνεχίζει τις προκλητικές τις τακτικές η Τουρκία και λίγες ώρες μετά το περιστατικό στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου με τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και τις τέσσερις λέμβοι, επιχείρησαν και πάλι να περάσουν μετανάστες στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα τέσσερα φουσκωτά σκάφη με 140 επιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τα τουρκικά παράλια.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι βάρκες προσπάθησαν να εισέλθουν στο θαλάσσιο χώρο της Μυτιλήνης, της Χίου, και Σάμου. Το Λιμενικό απέτρεψε άμεσα το περιστατικό ενώ παραμένει σε ετοιμότητα.

Σημειώνεται πως χθες ιστιοπλοϊκό σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού αλλά αυτό δεν επετεύχθη. Δύο από τα σκάφη επέστρεψαν αυτοδύναμα στις τουρκικές ακτές ενώ τα άλλα τρία έφτασαν με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία μάλιστα σε μία περίπτωση περισυνέλεξε από το σκάφος τους επιβαίνοντες. Επίσης, άλλα 140 άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις λέμβους περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς και επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.

ΠΗΓΗ: READER.GR

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥPlease follow and like us:
fb-share-icon