Μηταράκης: Είμαστε δίπλα στους μαστιχοπαραγωγούς

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΜηταράκης: Είμαστε δίπλα στους μαστιχοπαραγωγούς, η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες με ουσιαστικά μέτρα 

 

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.   

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση.  

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «το Υπουργείο παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν τα σχόλια που έκανε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών» και συμπλήρωσε ότι «θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια ώστε να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί». 

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι η «στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη» και υπενθύμισε ότι προχώρησαν δράσεις όπως η μείωση της φορολογίας κατά 30% στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες και κατά 50% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που είναι μέλη της Ένωσης, κάτι που δείχνει πόσο η Κυβέρνηση στηρίζει αυτό το μοναδικό προϊόν.  

Κλείνοντας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε: «Το βασικό μήνυμα: είμαστε κοντά στους μαστιχοπαραγωγούς, θα γίνουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να στηριχθούν τα σχέδια βελτίωσης». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παππάς Δημήτριος, και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, κ. Τσιατούρας Ευθύμιος. 

 

Ο κ. Μηταράκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε 

“Συναντήθηκα σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη συζήτηση. 

Προχωράει η διαβούλευση για τα νέα σχέδια βελτίωσης και το Υπουργείο παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν τα σχόλια που έκανε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια ώστε να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί. Η στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη. Η πρόσβαση που είχε η Ένωση τα τελευταία χρόνια σε όλους τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επισκέψεις που έχουν γίνει στη Χίο αλλά και δράσεις όπως η μείωση της φορολογίας κατά 30% στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες και κατά 50% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που είναι μέλη της Ένωσης δείχνει πόσο η Κυβέρνηση στηρίζει αυτό το μοναδικό προϊόν. 

Έχουμε κι άλλες εκκρεμότητες. Το θέμα του προϋπολογισμού ανά νομό δεν είναι ώριμο σήμερα αλλά πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που στην επόμενη περίοδο μπορούμε να δούμε. Ήδη έχω συζητήσει αυτό το θέμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργαντά. Εκκρεμεί το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης των προγραμμάτων νέων αγροτών. Ευελπιστώ ότι θα βρεθούν επιπλέον πόροι για να βοηθήσουμε τους νέους αγρότες και να ενταχθούν επιλαχόντες. Επίσης σας θυμίζω ότι εκκρεμεί το θέμα των αποζημιώσεων. Κι εκεί επίσης πιστεύω θα έχουμε γρήγορα εξέλιξη. Το βασικό μήνυμα: είμαστε κοντά στους μαστιχοπαραγωγούς, θα γίνουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να στηριχθούν τα σχέδια βελτίωσης.” 

 

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon