Κάθε τρομοκρατική ενέργεια είναι πλήγμα στη Δημοκρατία

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργου Παπαδάκη και μίλησε για τα χθεσινά γεγονότα.

Ξεκινώντας, ο Ν. Μηταράκης ανέφερε πως βρισκόταν στην προεκλογική εκδήλωση του κ. Κ. Μπακογιάννη, ενώ ειδοποιήθηκε πως το αυτοκίνητό του μαζί με κάποιων άλλων παρευρισκόμενων είχε δεχτεί επίθεση από ομάδα αναρχικών. Όπως ο ίδιος τόνισε, η ομάδα των αναρχικών πέρασε ανενόχλητη από το Πάντειο Πανεπιστήμιομέσα από την υπόγεια διάβαση και εν συνεχεία έφυγε ανενόχλητη, ενώ επικρατούσε ο φόβος πως ενδεχομένως θα επέστρεφε και πάλι.

Η παρουσία της αστυνομίας υπήρξε ιδιαιτέρως περιορισμένη, χωρίς να αξιολογηθεί σωστά πως μια πολιτική εκδήλωση, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα είναι αυξημένου κινδύνου. Εν συνεχεία, ανέφερε πως σε πολύ κοντινή απόσταση υπήρχε εκδήλωση της κ. Παπακώστα, όπου υπήρχε αστυνόμευση. Ο Ν. Μηταράκης μάλιστα, επέλεξε να πάει πεζός στη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να προειδοποιήσει για τα εν λόγω επεισόδια που ειχαν προηγηθεί.

Συνοψίζοντας, ο Ν. Μηταράκης, τόνισε πως υπάρχουν τρία βασικά ζητήματαΠρώτον, δεν αξιολογήθηκε σωστά ο κίνδυνος με αποτέλεσμα την περιορισμένη παρουσία της αστυνομίας στην εκδήλωση. Δεύτερον, δεν υπάρχουν ειδικές δυνάμεις προκειμένου να κάνουν τις συλλήψεις των ατόμων αυτών και να επιβάλουν την τάξη. Τρίτον δεν είναι βέβαιο κατά πόσο υπάρχουν τελικά οδηγίες να γίνονται οι απαραίτητες συλλήψεις. Οι αναρχικοί γνωρίζουν πολύ καλά πως τα πανεπιστήμια αποτελούν για αυτούς τις «βάσεις ασφαλείας» τους, στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να κρυφτούν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Ν. Μηταράκης, ανέφερε πως όταν επικοινώνησε με την ηγεσία της αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα τα οποία επρόκειτο να ληφθούν και αν θα μετέβαιναν στο χώρο του Πανεπιστημίου προκειμένου να προβούν σε συλλήψεις, η αντιμετώπιση της αστυνομίας υπήρξε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Για πολλούς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το χθεσινό γεγονός φαίνεται περίπου φυσιολογικό. «Στην Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσιολογικό 40 «μπαχαλάκηδες» που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο Πάντειο, να βγούν να τα σπάσουν και εν συνεχεία να γυρίσουν να συνεχίσουν την πλάκα τους» υπογράμμισε ο Ν. Μηταράκης.

 

 

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: