Γιατί εθελοτυφλεί ο Πρωθυπουργός, αγνοώντας τις κινητοποιήσεις του λαού του Βορείου Αιγαίου; (BINTEO)
Με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Πρεσβείας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Επίσης, συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Beate Gminder και από το επιτελείο της Επιτρόπου, η Gosia Pearson.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Η πρόταση αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν σήμερα τα κράτη πρώτης υποδοχής.

Υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Συζητήθηκαν, τέλος, οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και η δημιουργία των δομών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Χωρίς καμία αντίδραση ο Έλληνας Πρωθυπουργός δέχθηκε στωικά τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών στα νησιά. Η Ελληνική πλευρά χωρίς να ακούσει την φωνή των κατοίκων αποφάσισε και διέταξε. Κάτι ανάλογο έγινε και στις αρχές του 2020 με επίλογο τον ερχομό των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο. Η συγκέντρωση στην Λέσβο όπως φαίνεται  και στο παρακάτω βίντεο του κεντρικού δελτίου του OPEN ήταν μαζική και σαφέστατα εναντίον της δημιουργίας δομών. Στην σημερινή συνάντηση που τυγχάνει να είναι και ημέρα μνήμης για τη Χίο (Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1822, οι Οθωμανοί Τούρκοι έσφαξαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στη Χίο, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί, από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη) δεν είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να βάζει φρένο στα σχέδια της ΕΕ. Γιατί άραγε εθελοτυφλεί σε ένα τόσο φλέγον θέμα όπως είναι το μεταναστευτικό. Δεν ακούει την φωνή των νησιωτών. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου δεν τον άγγιξαν και είναι κρίμα να εθελοτυφλεί σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μεταναστευτικό: Συνάντηση Μητσοτάκη με την αρμόδια ευρωπαία Επίτροπο | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 30/03/21OPEN TV:

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η ευρωπαία επίτροπος μετανάστευσης | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 29/3/21 OPEN TV:

 Please follow and like us:
fb-share-icon