Α. Μιχαηλίδης: Επικοινωνιακό σόου – τουριστική πολιτική για τη Χίο, σημειώσατε 1

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΆλλη μια φτηνή προεκλογική παράσταση επιχείρησε να ανεβάσει προχτές ο κ. Μηταράκης.

Αυτή την φορά στο επίκεντρο ήταν η τουριστική προβολή της Χίου με 500.000 ευρώ από τον ΕΟΤ.

Καταρχάς, το ποσό αυτό δεν λέει απολύτως τίποτε από μόνο του. Ενδεχομένως να έλεγε αν παρουσιαζόταν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησής του. Όμως, όπως ουσιαστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, τέτοιο σχέδιο δεν υφίσταται προς το παρόν. Και θα μας επιστρέψει η παρούσα κυβέρνηση να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο αξιοκρατικά και αποτελεσματικά θα κατανεμηθεί αυτό το ποσό…

Δεύτερον, δεν μας είπε ο κ. Μηταράκης πως ακριβώς έπιασε τόπο η προηγούμενη επιχορήγηση του Υπουργείου του για την τουριστική προβολή (ύψους 400.000 ευρώ). Ας του γνωστοποιήσουμε εμείς όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα για την τουριστική κίνηση στη Χίο το 2022:

–       Οι επιβάτες κρουαζιέρας στη Χίο ήταν 389, από 2.328 το 2019, δηλαδή το έτος πριν την πανδημία (στοιχεία Ένωσης Λιμένων Ελλάδας).

–       Οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών το 2022 ήταν λιγότερες από 54.000 (στοιχεία Δήμου Χίου), από σχεδόν 63.000 το 2019.

–       Με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ, οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού ήταν περίπου στο ύψος του 2019, ενώ οι αφίξεις εξωτερικού (τσάρτερ) ήταν μηδέν (0).

 

 

Συμπέρασμα: επικοινωνιακό σόου – τουριστική πολιτική για τη Χίο, σημειώσατε 1.

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon