ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ για τα δημοτικά σχολεία σε Θυμιανά και Βαρβάσι

Στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μηνά Θυμιανών και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (Βαρβάσι) προχώρησε ο υπ. Παιδείας, ενώ «στάσιμα» παρέμειναν τα Δημοτικά Νενήτων, Καλλιμασιάς και Καρυών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου λαμβάνοντας υπόψιν το με αριθμ. 3643/13.11.2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και την με αριθμ. 798/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Χίου προχώρησε στην προαγωγή του 8/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μηνά Θυμιανών – Ίων ο Χίος σε 10/θέσιο και του 8/θέσιου 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (Βαρβάσι) σε 10/θέσιο.

Όπως λέει ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Κ. Καρατζάς ιδίως για το σχολείο των Θυμιανών η αναβάθμιση ήταν επιβεβλημένη με δεδομένη τη σημαντική αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, που φτάνει τα 200 παιδιά.

Μάλιστα ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επέκταση του σχολείου των Θυμιανών με τη σχετική μελέτη να εκπονείται με δωρεά απο τον κ. Κολάκη.

«Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα» λέει ο κ. Καρατζάς.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Υπουργείο δεν δέχτηκε το αίτημα Πρωτοβάθμιας και Δήμου για την προαγωγή σε 6θέσια από 5θέσια τα Δημοτικά σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς και σε 3θέσιο από 2θέσιο εκείνο των Καρυών.

Please follow and like us:
fb-share-icon