ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ολόκληρη η επιστολή που παρέδωσαν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη την Παρασκευή 26/7 μετά την μηχανοκίνητη πορεία που έκαναν στους δρόμους της πόλης. Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης δεσμεύτηκε για την εκκίνηση των εξετάσεων και έκανε λόγο για συνδικαλιστές δημόσιου υπάλληλους που κρατούν σε ομηρεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΥΟΑΒΑ) – Κουντουριώτου 16 Χίος seoaigaiou@gmail.com Μέλος της ΟΕΥΟΕ

Χίος 26 Ιουλίου 2019
Προς: Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βορείου Αιγαίου.

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΙΟΥ

Κοιν: 1.Υπουργό Μεταφορών. 2.Κυβερνητικό Βουλευτή Χίου. 3.Κυβερνητικό Βουλευτή Λέσβου. 4. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. 5.Γενικό Διευθυντή Μεταφορών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 6.Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ).
Θέμα: Εξετάσεις στο Βόρειο Αιγαίο – Εξεταστές στη Χίο.
Σχετική: αρ. πρωτ. 26 / 23/7/2019 γραφ. Αντιπεριφ.μεταφ. βορ.αιγαιου
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Μετά την 10μηνη ομηρεία Πολιτών και Εκπαιδευτών, εξ αιτίας της αποχής των Υπαλλήλων Εξεταστών και εν τέλει της επιλεκτικής παραίτησης τους από την συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποφασίσαμε με το παρόν υπόμνημα να αναφέρουμε κατά το δυνατόν με ήπιο τρόπο την επικρατούσα κατάσταση, παράλληλα δε να ενημερωθούν άμεσα από εσάς οι πολίτες και εμείς για τον τρόπο τις προοπτικές και την δυνατότητα να μεταβούμε όσο συντομότερα γίνεται στην κανονικότητα, για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
1. Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα με την οποία «απαιτείτε» από τους Υπαλλήλους Εξεταστές να επανέλθουν στα καθήκοντα τους. (ανωτέρω σχετική)
2. Αποδεχόμαστε εν μέρει το αιτιολογικό της καθυστέρησης μιας τέτοιας απόφασης, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ότι πρέπει να λειτουργεί το κράτος και οι φορείς του.
3. Θέλουμε να γνωρίζουμε τον τρόπο και τον χρόνο εναλλακτικής λύσης εάν παρ’ ελπίδα δεν δοθεί λύση μετά και απ αυτήν σας την κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει άμεσα να φροντίσετε με οποιονδήποτε τρόπο να φέρετε εξεταστές από όμορη περιφερειακή ενότητα. Επίσης παρακαλούμε να πάψει να μεταφέρεται στους πολίτες η ουτοπική παρότρυνση «πηγαίνετε αλλού να εξετασθείτε». Είναι σίγουρα μια από τις πολλές αστοχίες του Ν.4599. Δεν φταίνε όμως σε τίποτα οι πολίτες, προκειμένου οι Υπάλληλοι του ΥΜΕ να καταφερθούν κατά αυτής της αστοχίας, να καθοδηγούν τους πολίτες σε κάτι ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ παρά μόνο κοροϊδία. Και μοιάζει να τους καθοδηγούν κατ αυτόν τον τρόπο, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία στην οποία τους βάζουν. (έχουμε αρκετά παραδείγματα να σας παρουσιάσουμε).

4. Να ζητήσετε από το Υπουργείο Μεταφορών να αποτελείται η κάθε εξεταστική επιτροπή από έναν εξεταστή, με όποιο νόμο κι αν διαλέξει για τις πρακτικές εξετάσεις. Είναι κάτι το οποίο ήδη προωθείται και από την ομοσπονδία μας (ΟΕΥΟΕ)


5. Να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου καθ όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων εξεταζομένων ανά επιτροπή.
6. Να γίνουν οι ενέργειες που αρμόζει, έτσι ώστε να έχουμε νέους εξεταστές. Επ’ αυτού παρακαλούμε να ενημερωθούμε εγγράφως για τις κινήσεις που έγιναν εντός των αρμοδίων υπηρεσιών και παραγόντων της Περιφέρειας μας έως τώρα. ΠΟΙΟΙ και ΤΙ έκαναν, από εκείνους που όφειλαν να συνδράμουν μια τέτοια ουσιώδη διάταξη, στη φάση μάλιστα όπου ήτο δεδομένη η άρνηση των υπαλλήλων εξεταστών της Χίου να εκτελέσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε αρνητική σας στάση επ’ αυτού του αιτήματος θα συνυπολογισθείτε σε αυτούς «που δυσκολεύουν τα πράγματα».


7. Παρακαλούμε να ενημερώνεται ο Σύλλογος μας για θέματα που μας αφορούν, με κοινοποίηση στο email μας.
8. Να γίνεται ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου υπάρχει ανάλογη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Εδώ θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι υπάρχουν αναρτημένες αποφάσεις για μετακινήσεις, αμοιβές, υπερωρίες, αντικαταστάσεις, κλπ υπαλλήλων εξεταστών, ουσιώδη ή μη, όμως σαφέστατα λιγότερης σημασίας από ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ποιος και γιατί δεν δημοσίευσε ένα τέτοιο γεγονός? Στην κρίση τη δική σας και των πολιτών αυτή η συμπεριφορά.
9. Αποβλέπουμε και εμείς σε έναν δημόσιο διάλογο, όπως σωστά και εσείς ζητήσατε. Ο λόγος, όχι μόνο να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν, αλλά και να αποκατασταθούν κατηγορίες και ευθύνες όπου αδίκως επιρρίφθηκαν. Επίσης να οργανωθεί ένα πλάνο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, όπου φορείς που ρόλο έχουν να υπηρετούν τον πολίτη, να έχουν συναίσθηση του ρόλου τους και των υποχρεώσεων τους, σε αντίθεση με το φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περίπτωση.
10. Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ευθύνη όλων όσοι στέρησαν από τους πολίτες και τους εκπαιδευτές της Χίου το δικαίωμα της πρακτικής εξέτασης είναι ΔΙΠΛΗ, κι αυτό διότι όλοι εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη γραμμή του νέου νόμου με όποιο κόστος και παρά τα σφάλματα και τις παραλήψεις του, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου προφασίζονταν ατέλειες του νόμου ακόμη κι εκεί που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. Ελπίζουμε επί του συγκεκριμένου να μπορέσουμε να αναφερθούμε διεξοδικότερα κατά τον δημόσιο διάλογο.
11. Ελπίζουμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη, μετά και από τούτη την προσπάθεια, να έχουμε σύντομα αποτέλεσμα, και αυτό δεν είναι άλλο από την λήξη της ομηρείας των πολιτών και των εκπαιδευτών της Χίου ΑΜΕΣΑ.

Μετά Τιμής
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Παντελής Γ. Κουνιάδης Μιχαήλ Αρ. Κουτρης
Πρόεδρος Γραμματέας

 

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: