Αγώνας επίδειξης ξύλινων ιστιοπλοϊκών σκαφών στον Όρμο Λω

 

 

 Το σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019, στον Όρμο Λω στον Βροντάδο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η εκδήλωση Classic Dinghies Regatta (αγώνες ξύλινων ιστιοπλοϊκών σκαφών), παρά τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών.  

 

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξύλινα αγωνιστικά σκάφη, τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους, να κωπηλατήσουν με αυτές, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, να γνωρίσουν τη ναυτική παράδοση του τόπου μας, την ιστορία και την παραδοσιακή κατασκευή των ξύλινων σκαφών από τον καραβομαραγκό κ. Δημήτρη Μωράκηστα πλαίσια της 3ης εκδήλωσης Classic Dinghies Regatta  που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019, στον όρμο Λω στον Βροντάδο, η ΠΕΚΕΒ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορία Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.  

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση της ναυτικής παράδοσης του τόπου µας, η μετάδοση των αξιών της ναυτοσύνης και της ευγενούς άμιλλας καθώς και η γνωριμία της ιστιοπλοΐας στο ευρύτερο κοινό µε σκάφη dinghies και παραδοσιακές λέμβους. Φιλοδοξία των διοργανωτών της Classic Dinghies Regatta είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων σκαφών κάθε χρόνο, έτσι ώστε στο μέλλον να γίνει θεσμός και να προσελκύσει κοινό και συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.  

 

Οι οργανωτές της εκδήλωσης θέλουν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα καταστήματα «Κουμής», την ψαροταβέρνα «Ο Πάσσας», τον πολυχώρο «Βυρσοδεψείο», την εταιρεία Χυμοί Χίου Α.Ε. «Κάμπος Χίου» και το ζαχαροπλαστείο «Α la crème». 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται σε όλα τα ενήλικα στελέχη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών και την άρτια υλοποίηση του προγράμματος καθώς και στους κυβερνήτες των ναυτοπροσκοπικών λεμβών. 

 Χίος, 25 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon