Αν ερχότανε ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος ,και με ρωτούσε τι να ψηφίσω την Κυριακή

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Κώστα Μουτζούρη

Αν ερχότανε ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος ,και με ρωτούσε τί να ψηφίσω την Κυριακή στο δεύτερο  γύρο των περιφερειακών εκλογών ,ποιόν από τους δύο να στηρίξω,τί θα του απαντούσα? Ας το συζητήσουμε ψύχραιμα, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, με λογική, και πάνω απ’όλα χωρίς κομματικές ”παρωπίδες”. Άλλωστε το λέμε χρόνια τώρα , ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και να ψηφίζουμε χωρίς κομματικό κριτήριο, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου που ζούμε.

Μπορώ λοιπόν να σκεφτώ αμέσως, 4-5 λόγους για να στηρίξω τον Κώστα Μουτζούρη στο δεύτερο γύρο, κι άλλους τόσους και πολύ περισσότερους , για να μή στηρίξω τη Χριστιάνα Καλογήρου.

1)Ο  κ. Κώστας Μουτζούρης καταρχήν, έχει γνώση και εμπειρία όσον αφορά τα έργα υποδομής , που τόσο ανάγκη έχουν τα νησιά μας.

2)Διαθέτει ήθος και εντιμότητα,όπως έχει αποδείξει τόσα χρόνια στην ακαδημαϊκή του πορεία , και στο βίο του γενικότερα.

3)Έχει δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πάντα ενδιαφερόταν και βοηθούσε όπου και όπως μπορούσε σε θέματα του τόπου μας, χωρίς να κατέχει κάποια θέση, και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.

4)Ο συνδυασμός του ,όπως έχουμε δει απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, επιστήμονες καταρτισμένους στο αντικείμενό τους, που έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά , και να εργαστούν για να κάνουν πολύ καλύτερο τον τόπο που γεννήθηκαν και κατοικούν , για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές.

Και εν κατακλείδι , ας δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να μας δείξουν τί μπορούν να προσφέρουν στα τόσο όμορφα, μα και τόσο ταλαιπωρημένα νησιά μας.

Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι με σύνεση και ψυχραιμία , ας αναλογιστούμε τί έχει γίνει, και κυρίως τί δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια , και ας πράξουμε αναλόγως.

Μουτζούρης Κώστας

Ο Κώστας Μουτζούρης του Ιωάννη και της Χαρίκλειας Καμπάνη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου, από γονείς εκπαιδευτικούς από το Πλωμάρι. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Λέσβο και σε ηλικία 17 ετών πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μουτζούρη και έχει τρία παιδιά, το Γιάννη, τη Μάγδα και το Χάρη.

Αποφοίτησε με άριστα το 1971 και ακολούθησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο αντικείμενο του Υδραυλικού Μηχανικού στο Πολυτεχνείο της Grenoble στη Γαλλία και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πολυτεχνείο Delft της Ολλανδίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε αρχικά στο καθηγητικό δυναμικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εξελέγη καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής και των Λιμενικών Έργων. Υπήρξε ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, ενός πρότυπου χώρου διεξαγωγής πειραμάτων σε πραγματικά μοντέλα υπό κλίμακα, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι καθηγητής Α’ βαθμίδας εδώ και 20 χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών για τέσσερις θητείες. Το 2006 εξελέγη Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το 2011, επιβραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος με το παράσημο του ιππότη της τάξεως των γραμμάτων για την προσφορά του στην Παιδεία, την Έρευνα και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των γαλλικών Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, με τις διδακτικές του υποχρεώσεις έχει πλούσιο ερευνητικό, μελετητικό και συγγραφικό έργο. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του, ενώ έχει μετάσχει στη διοργάνωση πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής. Είναι Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Κινήματος για κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.

Η σχέση του με την πατρίδα του, τη Λέσβο, υπήρξε ανέκαθεν εξαιρετικά στενή. Έχει προσφέρει στο νησί μεγάλο αριθμό μελετών για τις τεχνικές της υποδομές, έχει κάνει δωρεές προς όλους σχεδόν τους καποδιστριακούς δήμους και έχει αναλάβει τη διοργάνωση στο νησί πολλών πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, της Συνόδου των Πρυτάνεων, ημερίδων και παρουσιάσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.ά.

 

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: