Η «Καταιγίδα» φέρνει μπαράζ παραβιάσεων χτες & σήμερα στο Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων  τουρκικών αεροσκαφών χτες και σήμερα στο Αιγαίο στο πλαίσιο της τακτικής της υπόμνησης των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο ευρύτερα αλλά και θέλοντας να έχει εικόνα της ανάπτυξης του ελληνικού στόλου και της διασποράς του στο πλαίσιο της άσκησής του, «Καταιγίς 2019».

Σε αυτό το πλαίσιο, χτες προχώρησαν σε 84 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με 2 εμπλοκές ενώ σήμερα περισσότερες από 50 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έχουν καταγράψει τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.

Οι παραβιάσεις γίνονται από τουρκικά αεροσκάφη τύπου CN-235 τα οποία εισέρχονται στο Αιγαίο χωρίς άδεια και δίχως να έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές εκτελούν πτήσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο παρακολουθώντας την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Από χθες Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Καταιγίδα» στην οποία συμμετέχουν περίπου 50 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: