Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!!!!!

Σχετικά με την ανάρτηση που έγινε πριν δύο ημέρες στα sites τοπικών ΜΜΕ για την συνάντηση του κυρίου Νότη Μηταράκη, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ, και υποψήφιου βουλευτή για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές με συνταξιούχους ναυτικούς, για αποφυγή παρεξηγήσεων και λανθασμένων εντυπώσεων θέλουμε να ενημερώσουμε τούς συνταξιούχους ναυτικούς και γενικά την κοινωνία της Χίου με τα κάτωθι:
1. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου μας (ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου) είτε με πρωτοβουλία του κυρίου Μηταράκη, και το λέμε αυτό γιατί η επικεφαλίδα της είδησης στα ΜΜΕ παραπέμπει ότι έγινε συνάντηση των συνταξιούχων ναυτικών με τον κύριο Μηταράκη.

2. Θα πρέπει να ήταν μια συνάντηση 5~6 συνταξιούχων ναυτικών για καφέ με τον κύριο Μηταράκη.
3. Καλοδεχούμενα τα λόγια του κυρίου Μηταράκη που είπε ότι “Οι άνθρωποι αυτοί στήριξαν το νησί μας και τη ναυτοσύνη. Τους χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε!!!”,  αλλά μέχρι εδώ….ευχαριστώ δεν λέμε, γιατί τόσο το κόμμα του(Ν.Δ) υπέγραψε και τα 3 μνημόνια όσο και εκείνος προσωπικά υπέγραψε σαν βουλευτής Χίου το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους του 2ου μνημονίου.

Φυσικά και είναι γνωστό στους πάντες η προσφορά του Χιώτη ναυτικού σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της Χίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, και καταλαβαίνουμε την γενική έννοια του “μας χρωστάτε”, αλλά εμείς θα θέλαμε πίσω αυτά που μας κατακρεουργήσατε από τις συντάξεις μας που έφθασαν μέχρι το 53%.
Κάνεις μα κανείς με όλη την σημασία της λέξης δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στον εν ενεργεία και συνταξιούχο ναυτικό, και να μην ξεχνάτε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από βουλευτές προ και μετά την κρίση ότι οι ναυτικοί παίρνουν υψηλές συντάξεις, μήπως μας τις χαρίζατε???, δεν έβγαιναν αυτές οι συντάξεις από τις μηνιαίες εισφορές μας????.

Ξεχνάτε ότι διαλύθηκε ο κολοσσός της Ελλάδας, η “Ακρόπολη” μας….το ΝΑΤ, από ποιους και πώς διαλύθηκε????, δεν συνεχίζω άλλο γιατί θα γίνω γραφικός.

Έχουμε χορτάσει από λόγια και θα…θα, από όλους σας, από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μας μεταπολιτευτικά αλλά δυστυχώς καμία πράξη, κανένα αποτέλεσμα, μόνο λόγια, λόγια, λόγια!!!

Υ.Γ: Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε τι ερωτήσεις έκαναν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι ναυτικοί στον κύριο Μηταράκη και τι απαντήσεις πήραν, έτσι ώστε να αποφύγουμε να ξανακάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις.

Με εκτίμηση

το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon