Η Νέα Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία ανοίγει τις πόρτες της
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

MASTER CLASSES 2021

LAST CALL ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20/6/2021
 
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ) ανακοινώνει την ίδρυση διεθνούς θερινής μουσικής ακαδημίας, η οποία ξεκινά φέτος το καλοκαίρι στις 6 Ιουλίου και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει. Ήδη οι μισές και πλέον θέσεις συμμετεχόντων έχουν καλυφθεί από μουσικούς/μαθητές που προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Τελευταία πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής στο www.maakss.com/admissions είναι η 20η Ιουνίου. Παράλληλα, με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», αναδρομική έκθεση με σπάνια τεκμήρια, σχετικά με τη ζωή και το ρηξικέλευθο μουσικό του έργο.
 
Ενσωματωμένη εικόνα

https://maakss.com/

Έναρξη: 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών

Διάρκεια: 10 ημέρες [6 έως 15 Ιουλίου]

Last Call: για αιτήσεις συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου

 Ενσωματωμένη εικόνα

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) ξεκινά την Τρίτη 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών της και θα διαρκέσει 10 ημέρες. Με την καθιέρωση αυτής της δεκαήμερης διεθνούς πολιτιστικής συνεύρεσης, η ΜΑΑΚΣΣ φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους κατοίκους των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής το ερέθισμα να γίνουν κοινωνοί του καλλιτεχνικού οράματος που θα προβάλλει το ιστορικό νησί, αλλά και την Ελλάδα, διεθνώς.

Ενσωματωμένη εικόνα

Για το καλοκαίρι του 2021 η ΜΑΑΚΣΣ προγραμματίζει Μaster Classes για τραγούδι, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, τρομπόνι, καθώς και σεμινάρια τεχνικής Alexander. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, το πνεύμα και η ιστορία που είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του νησιού και κάθε γωνιά του κτιρίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον που θα εμπνεύσει τους διδάσκοντες και διδασκόμενους της νεοϊδρυθείσας θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

 

Διδάσκουν οι καθηγητές

Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Τεχνικής Alexander • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΑΤΟΣ | www.holisticawarenesscenter.com

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Σχετικά με τα Master Classes

Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες μουσικούς και σπουδαστές μουσικών σχολών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διεθνώς καταξιωμένους σολίστες/καθηγητές, να συμπράξουν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, να συμμετάσχουν σε πρόβες και συναυλίες στο μαγευτικό περιβάλλον της ΑΚΣΣ και να απολαύσουν τη φύση του νησιού. Τα Master Classes θα περιλαμβάνουν καθημερινό ζέσταμα, ατομικά μαθήματα, ομαδικά μαθήματα που αφορούν στην τεχνική του οργάνου, μαθήματα τεχνικής Alexander για τη στάση και την ισορροπία του σώματος, πρόβες και συναυλίες με συνοδεία πιάνου, σύνολα φλάουτου και σύνολα τρομπονιού. Για κάθε Master Class προβλέπεται ένας περιορισμένος αριθμός ενεργών συμμετεχόντων, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτοι ενδιαφερόμενοι ακροατές.

Συναυλίες νέων μουσικών

Κατά τη διάρκεια της ΜΑΑΚΣΣ oι ενεργά συμμετέχοντες στα Master Classes θα έχουν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες για το ευρύτερο κοινό των Σπετσών.

Παράλληλες δράσεις / αναδρομική έκθεση Ιάνη Ξενάκη

Με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη (1922-2001), διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής,  αναδρομική έκθεση με τον τίτλο «ΧΧΧ = Xenakis3: ο μουσικός, ο μαθηματικός, ο μηχανικός», η οποία συγκεντρώνει υλικό που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη με τον μοναδικό και ρηξικέλευθο μουσικό έργο, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της μουσικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. H έκθεση παρουσιάζει την καλλιτεχνική  ζωή και τα έργα του συνθέτη, με περισσότερα από 70 εκθέματα και τεκμήρια όπως χειρόγραφα, βιβλία, ανάτυπες φωτογραφίες, σχέδια, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο που προέρχονται από την συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Επιμέλεια: Gabriella Spanò, μουσικολόγος της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου ‘Οι φίλοι της Μουσικής’. Ημερομηνίες: 10-13 Ιουλίου 2021. Παρουσίαση με ξενάγηση Κυριακή 11 Ιουλίου στα ελληνικά και Δευτέρα 12 Ιουλίου στα αγγλικά.

Τόπος & πρόσβαση

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, Σπετσών, καθώς και στον εμβληματικό χώρο του τοπικού Αρχαιόμορφου θεάτρου ιδιοκτησίας της, ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίησητων εκδηλώσεων της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση,ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίηση της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού. Οι Σπέτσες απέχουν 179 χλμ. από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμες, ακτοπλοϊκώς με δελφίνι από τον Πειραιά ή οδικώς με λεωφορείο από την Αθήνα έως την παραλία της Κόστας (περ. 2 ώρες). Στο νησί δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Η μετακίνηση γίνεται με περπάτημα, ιππήλατα αμαξάκια, ποδήλατα, λεωφορεία, ταξί και θαλάσσια ταξί.
Ενσωματωμένη εικόνα

Αντίτιμο συμμετοχής / Προθεσμία Εγγραφής

• Ενεργά συμμετέχοντες:

Εγγραφή με έκπτωση (660 €) έως: 10 Ιουνίου2021

Εγγραφή χωρίς έκπτωση (860 €) έως: 11 έως 20 Ιουνίου 2021

è Τα ποσά περιλαμβάνουν: δίδακτρα, διαμονή με ημιδιατροφή για 10 ημέρες και δωρεάν συνοδεία πιάνου στις πρόβες και τις συναυλίες από πιανίστες που παρέχει η ΜΑΑΚΣΣ.

• Ακροατές:

80 € για τις 10 ημέρες παρακολούθησης των Master Classes

10 € για μονοήμερη παρακολούθηση

è Δεν υπάρχει προθεσμία εγγραφής για τους ακροατές. Επίσης οι ακροατές θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τη διαμονή και τη διατροφή τους.

 

Τρόπος υποβολής αίτησης συμμετοχής

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.maakss.com/admissions. Μετά τη συμπλήρωση και αποστολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ΜΑΑΚΣΣ επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους και θα τους κατευθύνει για τη συνέχεια της διαδικασίας εγγραφής. Για την αξιολόγηση της αποδοχής της συμμετοχής τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιντεοσκοπημένο απόσπασμα όπου θα ερμηνεύουν έργα της επιλογής τους.

 

Οργανωτική Επιτροπή

–    Πέτρος Πετρακόπουλος – Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Λένη Κονιαλίδη – Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Δρ. Γιώργος Κωστελένος – Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Μέλος της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

 
Ενσωματωμένη εικόνα

 

 

Επικοινωνία
Ίδρυμα A.Κ.Σ.Σ. – Γραφείο Διοίκησης,  Ακαδημίας 39, 10672 Αθήνα
τηλ.: 210 3613751 | ηλεκτρ. διεύθυνση: musicacademy.akss@gmail.com

 

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

Sitewww.maakss.com

 

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών τηρεί όλα τα μέτρα
και τις προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια στη διασπορά της νόσου COVID19.

 

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσή

 

========~.~=======

INTERNATIONAL SUMMER MUSIC ACADEMY IN SPETSES

TO INCLUDE UNIQUE XENAKIS EXHIBITION

ON FIRST EDITION
 

Athens, Greece – The Anargyrios and Korgalenios School of Spetses (A.K.S.S) will launch its first edition of the annual International Summer Music Academy on July 6th 2021, to be held yearly on the cosmopolitan island of Spetses. The Music Academy (M.A.A.K.S.S ) will provide an educational platform for musical encounters, where young musicians across the globe will be able to attend master classes by internationally renowned professors and  musicians in the unique facilities of the historical School of Spetses, with admissions for students open until 20th June.

The first day of the Academy will host an inaugural concert performed by its teachers, followed by a series of masterclasses for ten days. Active participants will have the opportunity during the Academy, to perform in a series of concerts to the wider public of Spetses and its visitors.

We are delighted to see that many admissions have been received so far with musicians from Europe, South America, the Middle East and the USA, all showing their strong interest to take part in this first edition of the Academy. We hope the exceptional premises of the School will offer an ideal surrounding for students to discover Greece through the Music Academy” said Leni Konialidis, Head of the Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses.

In addition to the masterclasses and performances taking place on the premises of the School and throughout the island, this year will see a special exhibition dedicated to the famous composer Ianis Xenakis, a former student of the Anargyrios and Korgialenios School, to conmemorate twenty years since his passing. The retrospective exhibition,  organised in collaboration with the Music Library “Lilian Voudouri” of The Friends of the Music Society, will showcase rare items from his life and his groundbreaking musical work.

“With the establishment of M.A.A.K.S.S, we hope to inspire the local community and the wider region whilst promoting the Spetses heritage and Greece, internationally”, added the President of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses, Mr. Petros Petrakopoulos.  

This year the Music Academy will host master classes for Voice, Violin, Violoncello, Flute and Trombone. International tutors will be from Switzerland’s renowned Universities of Bern and Geneva, as well as Germany’s exceptional Stuttgart and Rostock Universities. Greek professors will be from the Athens Conservatoire whilst Alexander Technique sessions will be hosted in collaboration with the Holistic Awareness Center.

 Ενσωματωμένη εικόνα

For further information:

·        Academy dates: July 6 to July 15, 2021

·        Admissions: www.maakss.com/admissions . Last admissions 20th June 2021

·        Professors: https://maakss.com/tutors/

·        General Academy information: https://maakss.com/                                                    

Master Classes Fees/Costs

·        Active Participants:

o   660 € for early birds until 10th of June 2021

o   860 € for standard registration from 11 June until 21 June

o   Both of the above options include course fee, piano accompaniment, lodging, half board and a non-refundable registration fee of 200 €                 

·        Auditors: 80 € (10 days attendance)

·        Single Day Visitors: 10 

·        There is no application deadline for Auditors.      

How to Apply                                                                                           

·        Applications are to be submitted electronically to the Academy at www.maakss.com/admissions website. Once submitted the Academy will contact participants and direct them to the remaining registration process. In order to evaluate the admission of the participant, the interested parties should send a video recording excerpt of their choice to the following address: musicacademy.akss@gmail.com.             
 

About the Master Classes                                                                                      

·        The Master Classes are open to young professionals and music students who are seeking to expand their performance experiences through creative personal growth. Active Participants will have the opportunity to attend lessons with renowned professors, to perform with other talented musicians, to rehearse and give concerts in the beautiful surroundings of the AKSS. The classes will include daily warm ups, individual lessons, as well as group lessons on technical issues for the instrument/ voice. In addition, there will be Flute ensemble and Trombone ensemble, rehearsals, and performances. Alexander Technique sessions will be offered to the young musicians. There will be a limited number of active participants in each Master Class. Auditors will be welcome.

About Iannis Xenakis exhibition             

·        A retrospective exhibition entitled “XXX = Xenakis 3: the musician, the mathematician, the architect”, prompted by the twenty-year absence of Ianis Xenakis, a former student of Anargyrios and Korgialenios School,  is organised in collaboration with the Music Library “Lilian Voudouri “of Τhe Friends of the Music Society. The Greek composer became recognised as one of the most important and groundbreaking European composers of his time and his works are highly relevant to musical thinking in the late 20th century. The exhibition presents artistic life and works of the composer through 80 items, such as manuscripts, books, reprinted photographs, drawings, scores, recordings, videos from the collection of the L. Voudouris Music Library of the Friends of Music Society. Curated by: Gabriella Spanò, musicologist at the Music Library “Lilian Voudouri “of Τhe Friends of Music Society, Megaron Athens Concert Hall.

·        The exhibition will run from the 10th until the 13th of July. Opening: Sunday the 11th of July in Greek and Monday the 12th of July in English.                                                                                                                                                                                                       

Venue/Access to the Academy

·        Lessons will take place at the historical Anargyrios and Korgialenios School (A.K.S.S.) whilst performances will take place at the premises of the Foundation’s outdoor theatre.

·        Located only 179 km from Athens, Spetses Island is easily accessible by bus or by ferry/high-speed hydrofoil from the port of Piraeus (appr. 2 hours). The unique premises of A.K.S.S. offer an ideal surrounding for a music academy. No private automobiles are allowed on the island within the town limits. The most common modes of transport are walking, horse-drawn carriages, bicycles, taxi and water taxis. The island is covered with pines and is famous for its clear waters.                     
 
            
Ενσωματωμένη εικόνα

 
Contact                                                                                   

·        A.K.S.S. Foundation – Administrative Offices, 39 Akadimias Street, 10672 Athens GR

·        tel.: +30 210 3613751 | e. mail: musicacademy.akss@gmail.com | website: www.maakss.com

M.A.A.K.K.S. Executive Comitee

·        Petros Petrakopoulos                President of the Executive Committee of AKSS

·        Leni Konialidis                               Head of the Music Academy

·        Dr George Kostelenos               Vice President of the Executive Committee of AKSS

·        Leontios Portokalakis                 Member of the Executive Committee of AKSS

·        Zoi Papadaki                                  General Director of the Foundation of the AKSS

 
Ενσωματωμένη εικόνα
The Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses will ensure all health and safety measures are implemented as per the Hellenic Ministry of Health recommendations, to contain and fight the spread of COVID-19.Please follow and like us:
fb-share-icon