Καλωσόρισμα Περιφερειάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφορικά με την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρουαπό 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στη νήσο της καταγωγής του Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα της καταγωγής του τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Η επίσκεψή του εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό  αποτυπώνει και το γνήσιο ενδιαφέρον του για ότι συμβαίνει στη  Χίο αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Οι κρίσεις που διέρχεται ο τόπος μας Πανδημία , Μεταναστευτικό Προσφυγικό , οι κλιμακούμενες απειλές και διεκδικήσεις από Τουρκικής πλευράς, αλλά και όλες οι προκλήσειςστην Ανατολική Μεσόγειο , δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε είδους βοήθεια,  συμπαράσταση και αλληλεγγύη , για την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αμερικής , ως τώρα στάθηκε αρωγός με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα , αλλά και κάθε άλλο ζήτημα προέκυψε με κοινωνική δικαιοσύνη και έργο αξιομνημόνευτο. Ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και ότι δίκαιο πρεσβεύουν , ως ακρίτες του Δυτικού Κόσμου.Είναι τιμή για όλους μας και για τον  τόπο της καταγωγής του,   η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Ελπιδοφόρου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρόκειται να παραθέσειεπίσημο γεύμα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα.

Ο Περιφερειάρχης πρόκειται να αναχωρήσει για τη Χίο σήμερα το απόγευμα.

                                                                           Από το Γραφείο ΤύπουPlease follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: