Ηχηρή παρέμβαση Μουτζούρη για την κατασκευή υπερδομών μεταναστών σε Χίο και Λέσβο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Τις τελευταίες μέρες  παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα τόσο σε Χίο όσο και στην Λέσβο σχετικά με την έναρξη εργασιών  κατασκευής υπερδομών μεταναστών, που η κυβέρνηση είχε προαναγγέλλει αλλά λόγω των σφοδρών τότε  αντιδράσεων «πάγωσε» το 2020.

Θα θυμάστε ότι τότε στα πρωτοφανούς έκτασης επεισόδια κυρίως στην Λέσβο είχε πρωτοστατήσει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος τόσο προεκλογικά αλλά κυρίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έμεινε σταθερά και απαράκλητα προσανατολισμένος σε όσα υποστήριζε σχετικά…..  « καμιά νέα δομή στα νησιά μας και στην άμεση αποσυμφόρηση τους από τους μετανάστες» προκαλώντας μέχρι και σήμερα δυσαρέσκεια στα κυβερνητικά στελέχη και το Μαξίμου.

Η  ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-ΗΡΩΝ, η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή των υπερδομών απέστειλε έγγραφο ότι στις 4/1 εν μέσω εορτών,(νομίζοντας ότι θα πιάσει στον ύπνο τους νησιώτες ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής). Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε τις δομές σε Σάμο, Λέρο  και εγκαινιάστηκαν παρουσία των Ευρωπαίων αξιωματούχων (Γιόχανσον, Σχοινά) αλλά και τότε ο Κώστας Μουτζούρης όχι μόνο αγνόησε την πρόσκληση, αλλά προχώρησε και σε δηλώσεις ενάντια  στην κατασκευή  υπερδομών στα νησιά μας. Επειδή δε στα νησιά αυτά δεν οργανώθηκε κάποιο κίνημα αντίστασης οι «υπεύθυνοι»  θεώρησαν ότι υπήρχε συναίνεση των τοπικών κοινωνιών πιθανολογώντας  ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις έχουν καμφθεί και σε Χίο Λέσβο. Οι εταίροι έκαναν τη δουλειά τους, ενώ στην Ελλάδα ικανοποιημένοι έμειναν η κυβέρνηση και όσοι εργολάβοι έβγαλαν πολύ και ζεστό χρήμα.

Χθες μετά την κινητοποίηση των κατοίκων της  Χίου υπήρχαν πληροφορίες ότι μηχανήματα του στρατού πραγματοποιούν εργασίες και στην περιοχή Βάστριας της Λέσβου προκαλώντας ανησυχία και αντιδράσεις στην Λέσβο .

Μάλιστα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έδειξε αντανακλαστικά και με   ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  έγραψε :

“Υψηλά ιστάμενη στρατιωτική πηγή στη Λέσβο μου έδωσε προ ολίγου διαβεβαίωση ότι στρατιωτικά μηχανήματα εξετέλεσαν  σήμερα εργασίες στην περιοχή της Βαστριας Λέσβου για επιχειρησιακούς λόγους  και ότι αύριο θα εκτελεσθούν άλλες σε άλλη περιοχή. Σύμπτωση;

Ο Ελληνικός Στρατός έχει από το Σύνταγμα άλλα καθήκοντα από την εξυπηρέτηση ιδιωτικών εταιρειών (03.01.2022)“

Για το συμβάν της Βάστριας Λέσβου αναφέρθηκε και η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου:

Στα μουλωχτά ξεκίνησαν τα έργα στη Βάστρια – Η 98 ΑΔΤΕ ανέλαβε τον βρώμικο ρόλο

Σήμερα ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στη Βάστρια με δόλιο τρόπο και στα μουλωχτά. Επειδή όμως δεν βρέθηκε Λέσβιος υπεργολάβος να αναλάβει την υλοποίηση, τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο Ε.Σ και η 98 Α.Δ.Τ.Ε. Η 98 Α.Δ.Τ.Ε δηλαδή λειτούργησε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε είναι πολλά και καλό είναι ο Υποστράτηγος Τσιπίδης να τα απαντήσει.

Ποιος έδωσε την εντολή να μεταβεί μηχάνημα του Ε.Σ στην Βάστρια;

Έχει ενημερώσει ο κ. διοικητής τη φυσική ηγεσία του Ε.Σ γι’ αυτό;

Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ε.Δ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωρίζει για την υπεργολαβία; Το σημερινό έργο θα τιμολογηθεί στο πλαίσιο του πακέτου των 96 εκατομμυρίων ευρώ;

Έχει δικαίωμα ο Ε.Σ να κάνει εκδούλευση σε ιδιώτες  χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός και προορίζονται να καλύψουν ανάγκες ασφάλειας και άμυνας; Αν κατά την διάρκεια αυτής της παράνομης δραστηριότητας βρισκόταν απέναντι στο μηχάνημα πολίτες που διαμαρτύρονται  για την κατασκευή της υπερδομής τι θα γινόταν στρατηγέ;

Ποιο είναι το κίνητρό σας όταν, μη έχοντας θεσμικό προς τούτο ρόλο, στρέφεστε ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και προκαλείτε το αίσθημα δικαίου του Λεσβιακού λαού;

Μας προκαλεί θλίψη εμάς τους ακρίτες να βλέπουμε τους ηγέτες που μπορεί κάποτε να χρειαστεί να ακολουθήσουμε στη μάχη να εμπλέκονται σε παιχνίδια με πολιτικές και οικονομικές αποχρώσεις και να διαπλέκονται με οικονομικά συμφέροντα, είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους, είτε λόγω κακώς εννοούμενης πειθαρχίας και αφέλειας είτε λόγω φιλοδοξίας.

 

Κύριοι αν και το έχουμε ξαναπεί θα το επαναλάβουμε.

Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί σε ένα τόπο, τίποτα δεν μπορεί να μακροημερεύσει και τίποτα δεν μπορεί να ευημερήσει αν δεν έχει την αποδοχή του λαού του τόπου. Ο λεσβιακός λαός αποφάσισε πριν 2 χρόνια να κόψει τον γόρδιο δεσμό του μεταναστευτικού. Και αυτή η απόφαση είναι αμετάκλητη.

ΠΗΓΗ: LIMNOSREPORT.GRPlease follow and like us:
fb-share-icon